We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Mei was vol met events, maar juni kan er gelukkig ook wat van. Wij hebben voor jou het overzicht gemaakt van de leukste events in Alkmaar (en omgeving)! 

De events die je niet mag missen deze maand

1. Karavaan Festival

Karavaan Festival 2019 Alkmaar

Eigenlijk net begonnen in mei, maar omdat het Karavaan Festival tot medio juni doordendert hoort deze natuurlijk ook gewoon in dit rijtje thuis! In het kloppende hart van het festival het Victoriepark tref je een breed scala aan (straat)theater.

2. Kaeskoppenstad 2019

Kaeskoppenstad 2019Ieder jaar weer een van de grote publiekstrekkers van Alkmaar: Kaeskoppenstad. Waan je het weekend van 1 & 2 juni terug in de tijd naar de Middeleeuwen, in d’Oude Stad.

3. Zomer in de Mare

Vanaf zaterdag 1 juni kun je vier weekenden terecht in De Rekerhout om te genieten van straattheater, avontuurlijke voorstellingen en verschillende doe- en beleefactiviteiten. Op de zaterdagavonden laat je je vermaken door internationaal straattheater en op de zondagmiddagen kun je verspreid over het festivalterrein genieten van mooie theateracts voor de hele familie.

4. Hermes – Burak & Musica Sequenza in de Grote Kerk

Header Hermes 2019Een eervolle extra vermelding voor dit gave event mag niet ontbreken in dit lijstje (het is namelijk een onderdeel van Karavaan Festival). Op 7 en 8 juni smelten klassieke en moderne muziek samen tot een episch muzikaal hoogtepunt in de Grote Sint LaurensKerk.

5. Back in the Days Festival Outdoor/Indoor

Header Back in the DaysGa terug in de tijd en weer vooruit, met 40 jaar muziekgeschiedenis op 3 verschillende podia! Denk aan de meest harde hiphop-klassiekers, heerlijke houseknallers en dampende disco hits! Zet zondag 9 juni in je agenda!

6. Sample Sale Cavallaro Napoli #SPON

Cavallaro Napoli - Sample SaleVan 6 t/m 10 juni wordt het AFAS stadion omgebouwd tot shoppingwalhalla voor de Cavallaro Napoli Sample Sale! Hier shop je exclusieve Italiaanse designs en unieke samples met kortingen tot 80%. #shoptip

7. Festival KUUB

festival kuub 2019Het festival voor de amateurkunst in Alkmaar. Er zijn verschillende podia, workshops en exposities. Wil je een stevige culturele overdosis krijgen dan zit je 15 juni op het Canadaplein helemaal goed!

8. Devotion Outdoor

devotion outdoor 2019 flyerWat je vorig jaar kende als Beatcoin heet vanaf dit jaar Devotion Outdoor. Verwacht dezelfde energie, maar dan nog groter en vetter. Het festival pakt uit met maar liefst 6 stages en meer dan 50 dj’s. 15 juni, Evenemententerrein Alkmaar, be there!

9. De Hout Rocks

Hout op steltenVoor de liefhebbers van snoeiharde rock is zondag 16 juni een mooie dag, want dan is het weer de jaarlijke editie van De Hout Rocks!

10. Alkmaar TAPT

Alkmaar TAPT 2019Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni zal de Paardenmarkt in Alkmaar weer omgetoverd worden tot een groot speciaalbierfeest. Naast heel veel bier zijn er genoeg heerlijke hapjes die als krachtvoer voor meer bier kunnen doen, alsmede live bandjes en een dj!

11. Indian Summer Festival 2019 gaat XL

indian summer festival flyer-2019

Vrijdag 28 en zaterdag 29 juni gaat het grootste festival van de regio weer los. Indian Summer festival belooft dit jaar XL!  De line-up dit jaar dikker dan ooit met grote namen uit ieder populair genre.

3x tips buiten Alkmaar

1. Woodlands Festival

Woodlands Festival

Een van de leukste festivals in de omgeving, Woodlands Festival in Bergen. Een gemoedelijke sfeer, bij weer of geen weer. Al jaren een favoriet van UIT072. Het weekend van 1 & 2 juni zijn wij er te vinden.

2. WijnSpijs Bergen

WijnSpijs Bergen 2018: borden bij Bourbon Room

De tweede editie van WijnSpijs Bergen is 9 juni aanstaande. De eerste editie is was een daverend succes, deze belooft ook veel goeds!

3. Culinair Heiloo

Culinair Heiloo

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni is het culinair genieten in Heiloo. Het landgoed Willibrordus wordt dat weekend omgetoverd tot culinair festival. Een smaakmakend festijn waar je kennis maakt met de culinaire kookkunsten van diverse restaurant uit Heiloo en omgeving.

Filmtips voor deze maand

Filmtips voor juni

Filmhuis Alkmaar is het meest moderne filmhuis van Nederland met 3 filmzalen voor de betere film. In de maand juni hebben wij 3 filmtips voor jou!

1. Der Goldene Handschuh

Hamburg, de jaren 70. De seriemoordenaar Fritz Honka boezemt angst in bij de inwoners van de grootstad. Hij vermoordt vier prostituees wier lichaam hij in verminkte staat achterlaat. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Tickets en meer info

2. Tolkien

Het biografische verhaal over de schrijver van ’s werelds meest geliefde fictieve wereld Middle Earth, J.R.R. Tolkien. Deze film onderzoekt de vormende jaren van de verweesde auteur wanneer hij vriendschap, liefde en artistieke inspiratie vindt tussen een groep buitenstaanders op school.

Tickets en meer info

3. An Elephant Sitting Still

Het diep melancholische drama An Elephant Sitting Still van de Chinese filmregisseur Hu Bo volgt vier ontevreden jongeren en kleine criminelen die in een voormalige industriestad in het noorden van China wonen.

Tickets en meer info

 

Extra