We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bekende sterrenkok Ron Blaauw komt naar Alkmaar! Niet met zijn befaamde Ron Gastrobar, maar in een gloednieuwe samenwerking op het Waagplein.

In augustus januari wordt Nola Social verbouwd tot het nieuwe concept. De komst van Ron Blaauw werd 24 april aangekondigd op Facebook:

https://www.facebook.com/RonGastrobars/posts/2626541897373757/

Navraag bij het team van Ron Blaauw leert dat er niet een Alkmaarse Ron Gastrobar komt. Het wordt een adviesrol/samenwerking met het prominente restaurant Nola Social, die 2,5 jaar na opening (en na onze review) het concept omgooit.

Dit nieuwe franchiseconcept is overigens niet het eerste avontuur voor Ron Blaauw buiten de regio Amsterdam/Ouderkerk. Ook in Haarlem is Blaauw als culinair adviseur betrokken bij Bistrobar Indonesia. Sinds 2016 is hij adviseur van Bistrobar Berlin in Nijmegen en in 2018 kreeg het LOF Restaurant in Gent zijn signatuur

Overigens is Alkmaar niet helemaal onbekend voor Ron Blaauw. In 2017 kwam hij al een avond koken bij het IJkgebouw. Een avond die binnen no time was uitverkocht en waarvan het succes nu maandelijks met wisselende chefs wordt herhaald.

Binnenkort kunnen we je meer vertellen over het nieuwe veelbelovende restaurant wat Ron Blaauw samen met de huidige eigenaar van Nola Social, Marco de Wildt, in Alkmaar neerzet.

[UPDATE] Nola Social wordt Javaanse Meisjes (en wij mochten alvast proeven)

Ron Gastrobar

Ron Gastrobar heeft in Amsterdam sinds 2014 een Michelinster. Chef-kok Ron Blaauw opende het restaurant op 4 april 2013 op de locatie van zijn vorige restaurant Ron Blaauw, dat hij enkele dagen tevoren had gesloten. GaultMillau kende het restaurant in 2016 14 van de maximaal 20 punten toe.

Vorig jaar sloot Ron Blaauw nog 2 van zijn concepten in Amsterdam: The Fat Dog en het Bib Gourmand-restaurant Gastrobar Paris. Nog steeds zijn er 3 gastrobars actief in de hoofdstad: de originele Ron Gastrobar aan de Sophialaan, Ron Gastrobar Oriental en Ron Gastrobar Indonesia.

Gastrobar of bistrobar?

Ron Blaauw begon het concept gastrobar in 2013 nadat hij de deuren van zijn restaurant Ron Blaauw sloot.

“Een restaurant waar je als je tonijn bestelt, alleen tonijn krijgt en niet 21 bereidingen van komkommer ernaast”

Zelf zei hij hierover: “Ik heb een keuze gemaakt om veel meer vanuit mijn hart te gaan werken. Wilde gewoon weer lekker gaan koken. Ik wilde een restaurant hebben, waar ik zelf graag eet. Een restaurant waar je als je tonijn bestelt, alleen tonijn krijgt en niet 21 bereidingen van komkommer ernaast.’

Werken bij Ron Gastrobar?

Voor deze samenwerking in Alkmaar zoekt Ron Gastrobar nog een Chef-kok, Sous-chef, Zelfstandig Werkend Kok, Bartender en Medewerker Bediening. Interesse? Stuur een mailtje naar: pr@rongastrobar.nl.

Update 31 mei

*UPDATE* Het Noordhollands Dagblad meldt vandaag “Alkmaar krijgt een Ron Gastrobar” en “het is voor het eerst dat Blaauw zich met de formule buiten de regio Amsterdam waagt.” Dit is dus beiden niet juist.