We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Er komt weer wat nieuws in Alkmaar: La Locanda! Lekkere hapjes en drankjes met uitzicht op de Alkmaarse Accijnstoren en het Noordhollandsch Kanaal.

Vanaf begin 2022 gaan oude horecarotten en vrienden Joey Slot (Café Panta) en Fernando Jonker (Fernando’s) samen een nieuw avontuur aan. Op de plek van Café de Buschalte, hoekje Verdronkenoord en Bierkade, starten ze een nieuwe zaak: La Locanda.

La Locanda (Spaans voor de locatie en Italiaans voor het café) wordt een nieuwe hotspot voor een goede borrel en een lekkere hap. Geen uitgebreide vijfgangendiners, zoals bij Fernando’s, maar kleine gerechten. Tapas style, maar niet alleen Spaans.

Wat te verwachten bij La Locanda?

La Locanda wordt een laagdrempelige bar, maar met goed eten en drinken. De betere barhap, zogezegd. Joey: “Wij willen van La Locanda een plek creëren waarbij de plek, de ligging al voor zich zelf spreekt. Een tweede huiskamer, waar je binnenkomt uit nieuwsgierigheid en waar je blijft hangen omdat je je zeer comfortabel voelt. Waar je het gevoel krijgt: we gaan nooit meer naar huis”

En het eten? Fernando: “Denk aan het type gerechten wat we bij Fernando’s ook serveren, maar dan aangepast aan hapklaar formaat. Tapasachtig, niet per se Spaans, maar ook Aziatisch, Italiaans, Mexicaans en Frans.”

Gerechtjes on point

“Wat we ook meenemen uit de Spaanse tapaskeuken is de timing van uitserveren. Wanneer een gerecht bereid is en klaar, komt dat gerecht meteen op tafel. Het gerecht is on point.

Als je met meerdere vrienden gerechtjes bestelt, kan het zijn dat het ene gerecht eerder komt dan het andere. Heel simpel omdat de vis minder lang duurt dan het stukje ossenhaas bijvoorbeeld. We creëren een sfeer waarin gerechtjes de keuken uit vliegen, met alle gerechtjes goed uitgevoerd en on point, wat automatisch leidt tot delen.”

Gasten uit Alkmaar zijn wel in voor iets verrassends

Fernando concludeert: “Toen Mark (Zomers) en ik Fernando’s begonnen, dachten velen dat Alkmaar niet klaar zou zijn voor een concept zonder menukaart. Alkmaarders willen nou eenmaal weten wat ze eten. Ik denk dat het tegendeel bewezen is: gasten uit Alkmaar zijn wel in voor iets verrassends. Joey en ik hopen dat onze gasten ook in zullen zijn voor een avondje borrelen en eten waarbij alles gezellig in elkaar vloeit.”

Praktische info

Vroeger op deze locatie

Ooit zat op deze plek op de hoek Bierkade – Verdronkenoord café Kanaalzicht. Later kreeg dit café de naam: De Busch Halte, naar de gebroeders Busch. Na even Café de Baron te zijn genoemd, werd het daarna weer de Buschalte of de Bushalte.

De naam La Locanda is een knipoog naar de eerste zaak waar Fernando werkte: La Locanda in Heiloo. Het nieuwe La Locanda in Alkmaar wordt een totaal andere zaak, maar met hetzelfde kwaliteitsniveau.

Café la Locanda

Bierkade 24
1811 NJ Alkmaar

Meer weten

PS. Heb jij een nieuwe hotspot gespot? Tip ons!


Kaart wordt geladen...