We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Middenin de Hekelstraat, waar decennialang Odeon te vinden was, start vandaag: Café De Oude Stad! Een mooie gelegenheid om Alkmaarse ondernemer Rodney Held uit te lichten met 7 vragen.

Café De Oude Stad Alkmaar: Rodney tapt nier1. Wie ben je?

Ik ben Rodney Held, 34 jaar, uit Alkmaar. Bekend van Café ’t Moddermannetje, maar sinds deze zomer eigenaar van Café De Oude Stad.

2. Waarom besloot je na 12 jaar ’t Moddermannetje te verkopen begin dit jaar?

Bij “de Modderman” was ik zelf al een tijdje opgebrand. De uitdaging was weg. Ik vind het nog steeds een prachtig café, maar voor mij was het na 12 jaar goed om te stoppen daar. Het café is overgenomen door Rick Breebaart, die er met frisse nieuwe energie weer wat moois van maakt.

3. Nu toch weer een nieuw café. Waarom?

Het plan was eigenlijk om te stoppen in de horeca. Ik sta al vanaf mijn 15e achter de bar en had op mijn 21e ’t Moddermannetje.

Maar ze zeggen het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Deze unieke kans kon ik niet laten lopen en ik ben toch wel trots op hoe het is geworden!

Café De Oude Stad Alkmaar: interieur

Herken jij de oude Odeon nog terug?

4. Wat wordt het onderscheidende van De Oude Stad?

Persoonlijk denk ik dat mensen toe zijn aan gewoon een leuk café. Het concept van een bruin café, maar dan in een modern jasje. Koffie, goede wijnen, speciaalbier van de tap, een borrelhapje. Met niet te harde muziek, zodat iedereen elkaar wel nog kan verstaan.

Een café in een mooi oud pand in een historisch straatje, waar je lekker kan borrelen en in het weekend al vanaf 12:00 uur ’s middags welkom bent.

5. Waar ben je trots op?

Ik ben er trots op dat we zo snel deze kroeg voor elkaar hebben gekregen. In april kregen we de sleutel en na het sloopwerk konden we begin juni pas starten met bouwen. Iedereen heeft een steentje bijgedragen om in 2 maanden het café af te bouwen. Uniek in deze tijd!

6. Wat vind je leuk aan Alkmaar

De stad zelf! Alles is makkelijk bereikbaar. Maar met name de vele terrasjes waar je heerlijk kunt zitten.

7. Wat zijn jouw favoriete hotspots in Alkmaar?

Eigenlijk zijn dat er teveel op op te noemen. Zelf zit ik graag in Bruintje, als ik vrij ben. Qua lunchen of uit eten in The Blue District, Berries, Hofman en Wolf.

Meer info

En die cocktailbar dan?

In eerste instantie zou hier Cocktailbar La Sentadilla komen. De vergunning daarvoor is nooit rondgekomen, waardoor deze (zonder ooit de deuren te hebben geopend) over ging naar Café De Oude Stad.

Café De Oude Stad

Hekelstraat 19
1811 BT Alkmaar


Openingstijden

  • Donderdag: 16:00-24:00
  • Vrijdag, zaterdag: 12:00-02:00
  • Zondag: 16:00-24:00


Als eerste op de hoogte?

 


Kaart wordt geladen...