We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Van fijn-vuige donkere kroeg naar hippe cocktailbar. Middenin de Hekelstraat, waar decennialang Odeon te vinden was, komt binnenkort: La Sentadilla. Alkmaars City Blog UIT072 mocht als eerste een kijkje nemen!

La Sentadilla is Spaans voor “Het Kraakpand”. En dat is ook de sfeer die kersverse eigenaar Marthijn Visser eraan meegeeft. Denk aan Braziliaanse sloppenwijken (favelas). Aan de muur oude achtbaanstoeltjes. Oude platen achter de stoere houten bar. Maar toch een hippe uitstraling, ook al is het nu nog leeg in afwachting van de definitieve vergunning, die op korte termijn verwacht wordt.

La Sentadilla

Je herkent de Odeon niet meer terug!

Visser is ook eigenaar van Studio 54 aan het Waagplein. Waar de studio meer een grand café is, wordt La Sentadilla knusser en hipper. Marthijn verwacht hiermee ook een ander publiek aan te trekken. La Sentadilla wordt niet voor iedereen.

“La Sentadilla draait om de beleving”

La Sentadilla

Speakeasy Cocktailbar

Dat La Sentadilla niet voor iedereen wordt, komt ook terug in het deurbeleid: alleen op reservering.

Een locatie die ietwat verstopt zit buiten het belangrijkste uitgaansgebied, cocktails en niet toegankelijk voor iedereen. Eigenlijk wordt La Sentadilla daarmee de eerste speakeasy cocktailbar van Alkmaar. Een kleine revival van de jaren ’20 van de vorige eeuw, toen tijdens de Amerikaanse drooglegging bars werden verborgen achter verstopte deuren.

Speakeasy: wat is dat?
“Ssst… speak easy boys, speak easy.” Daarmee werden iets te luidruchtige bezoekers van geheime bars gemaand om iets rustiger te praten. Overigens kenmerkten speakeasy bars zich niet alleen door verborgen locaties, alleen toegang met een wachtwoord en veel drank. Het is ook de geboorteplek van de cocktail: om de industriële alcohol beter drinkbaar te maken, verwerkten de bartenders tijdens de drooglegging limonade en vruchten in hun drankjes.

Cocktails en speciaalbiertjes

De focus van La Sentadilla ligt op de cocktails. Een professionele cocktailbar met professionele shakers die zorgen voor de beste cocktailervaring. Verder komen er diverse speciaalbieren en lekkere wijnen op de kaar, plus diverse kleine hapjes. Voorlopig nog geen uitgebreide keuken.

 

Leuk om te weten

  • La Sentadilla is ook af te huren voor besloten feesten en partijen.
  • Alvast reserveren? Mail naar lasentadilla@gmail.com.
  • Ze zijn nog op zoek naar ervaren barpersoneel en gastheren/gastvrouwen. Wil jij deel uitmaken van Alkmaars nieuwste hotspot? Neem dan contact op!
  • Tot mei 2020 was hier het roemruchte Odeon. Na 25 jaar een begrip in de Alkmaarse horeca te zijn geweest, heeft deze bekende bar de coronacrisis niet overleefd.
  • Wat vind jij ervan? Laat gerust een reactie achter.

Verdere info

In de tussentijd: Hier drink je de lekkerste cocktails in Alkmaar

La Sentadilla

Hekelstraat 19
1811 BT Alkmaar


Openingstijden

  • Vrijdag, zaterdag, zondag
  • In afwachting van vergunning


Als eerste op de hoogte?

 


Kaart wordt geladen...