We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vandaag is het vonnis van de rechter omtrent het voortbestaan van de Taverne in Bergen uitgesproken.

Waar in het tussenvonnis de zaak door Schrama BV. niet bewezen werd geacht, valt het eindvonnis in het nadeel van de Taverne uit. Zoals het er nu naar uitziet moet de Taverne op 1 april 2025 het pand verlaten hebben, dat is helaas geen grap.

De Tav blijft natuurlijk zo lang mogelijk open en het team blijft iedereen ontvangen met de gastvrijheid en sfeer waar de Taverne bekend om staat. Met daarbij natuurlijk liveoptredens op zondag, stand up comedy, de daghap en de dansavonden op vrijdag.

Het festival Taverne Open Air op 31 augustus 2024 staat los van de rechtszaak. Die dag kan je nog steeds genieten van headliner Van Dik Hout en vele andere bands en deejays.

De Taverne gaat het vonnis nader bestuderen om te bekijken of ze in hoger beroep gaan.

Eigen restaurant

In maart 2023 werd bekend dat Schrama BV de huur van de Taverne had opgezegd per 1 februari. Het bedrijf wil de horecagelegenheid zelf uitbaten als restaurant. Hoe dit eruit komt te zien, is nog niet duidelijk.

Klap

Dat de Taverne verdwijnt, is een klap voor heel veel mensen. De zaak staat bekend om live muziekoptredens van bands, maar doet veel meer. Er zijn onder andere voordrachtsavonden van dichters, spel-en quizavonden en optredens van stand-up comedians. Op de vrijdag staat de jeugd naast hun ouders op de dansvloer tijdens de dj-avonden.”

In coronatijd maakte de Taverne nog een uniek album vol opnames van artiesten die ooit in de Taverne hebben opgetreden.