We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na een knallende eerste editie vorig jaar is YES IN MY BACKYARD terug! Een bruisend festival in het prachtige Alkmaarse Victoriepark.

Ook dit jaar slaan Karavaan Festival en Poppodium Victorie de handen ineen voor een bruisend festival in het Alkmaarse Victoriepark. Vanaf Hemelvaart tot 2e Pinksterdag geniet je op YES IN MY BACKYARD van toffe live concerten, theater en een lekker hapje en drankje.

Meer argumenten nodig? Wij geven je 5 redenen om vanaf Hemelvaartsdag een kijkje te nemen bij dit zinderende en muzikale festival:

1. Concert in het park

Poppodium Victorie programmeert op YIMBY bijna elke avond een fantastisch concert in het park. Muziekstijlen variëren van lekkere nederpop tot beukende punk en krautrock.

Wij kijken uit naar het optreden van Froukje, die ook Pinkpop en Lowlands aandoet maar dus eerst in Alkmaar te bewonderen is. Deze door de Volkskrant uitgeroepen tot popbelofte van 2022 vult live de aanstekelijke elektrodeuntjes aan met traditionele instrumenten. Dat belooft wat.

Ook hoog op de lijst staat up-and-coming talent Remme. Deze 21 jarige zanger, songwriter en multi-instrumentalist betovert met zijn stem en gevoelige liedjes. Zijn eerste single ‘Get Older’ is inmiddels meer dan 10 miljoen keer gestreamd op Spotify en zijn single ‘The Moment’ werd verkozen tot soundtrack van NOS Studio Europa.

We kijken ook erg uit naar 4B2M (4 Brothers 2 Mothers). Deze formatie met onder andere leden van De Staat brengt je al snel in beweging met invloeden van onder andere spacepop, krautrock, elektro en alles daartussenin. Voetjes los en niet letten op stijl.

Tip: koop een combiticket via Podium Victorie, 4 optredens voor maar € 35!

2. Tentjestheater

Het programma van YIMBY loopt ook weer over van de theatrale pareltjes. Er is muziektheater van over gekte en erfelijkheid, over coming-out, over irrationele gedachten, over pussies en  een heuse thrilleropera. Ook als liefhebber van cabaret kom je aan je trekken met onder andere een optreden van AFK halve-finalist Job Römer.

Tip: met een voordeelticket krijg je 2 voorstellingen en een drankje

3. Plezier voor het hele gezin

Met gratis straattheater en circusvoorstellingen is er voor het hele gezin genoeg te beleven. Je kunt je vergapen aan knappe staaltjes acrobatische kunsten, meebeleven en co-creëren in verschillende voorstellingen en ook dit jaar is er een rol weggelegd aan de pieper in de DJ Frietmachine. Het straat- en circustheater is elke dag gratis te bezoeken vanaf 14:00 uur!

4. Theater op bijzondere locaties

Je kunt ook buiten het Festivalhart in het Victoriepark terecht voor mooie voorstellingen, veelal op bijzondere locaties. Zoals bij Kaapdiegoeiekoop, een spectaculaire muziektheatervoorstelling aan zee. Of Antifaust, een theatraal ont-scheppingsverhaal middenin de polder, bij het voormalig Juliana Gemaal. Ook gaaf: de dansvoorstelling Föld in de Grote Kerk.

Kaapdiegoeiekoop

5. Combideals

Op het festivalterrein kun je ook terecht voor heerlijk eten en allerlei drankjes. Er wordt een pop-up restaurant gebouwd en er is een bar met uitzicht over het water en gezellige terrassen.

Er zijn ook fijne combikaarten te koop. Daarmee combineer je bijvoorbeeld een voorstelling van Karavaan met lekker eten bij De Gasfabriek of buitenlucht koken op de BBQ. Regelmatig is er ook een combi-ticket te scoren waarmee je naar een theatervoorstelling en een concert kan gaan. Bijvoorbeeld de combi Godenzonen en het concert van Froukje.

Complete uitjes bij Karavaan.nl

Zo was het vorig jaar

meer info

Handig om te weten

  • YIMBY is do 26 mei t/m ma 6 juni (Hemelvaart t/m 2e Pinksterdag).
  • Je koopt losse toegangskaarten voor de verschillende voorstellingen. Ticketprijzen variëren tussen de €10 en €15. Het meeste straattheater en circustheater is gratis.
  • Er zijn geen Coronamaatregelen
  • Check voor tijden, meer informatie & tickets: yesinmybackyard.nl