We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De festivalzomer valt een beetje in het water en de zomervakantie verloopt weer wat anders dan gehoopt. Maar er is een lichtpuntje: Vier je zomervakantie op festival YES IN MY BACKYARD!

Dit weekend slaan Karavaan Festival en Poppodium Victorie de handen ineen voor een bruisend zomerfestival in het Alkmaarse Victoriepark. Op YES IN MY BACKYARD geniet je van vr 6 t/m zo 15 augustus van hapjes, drankjes, theater en elke avond een live concert in het park.

Meer argumenten nodig? Wij geven je 5 redenen om vanaf deze vrijdag een kijkje te nemen bij dit zinderende en muzikale festival:

1. Concert in het park

Poppodium Victorie programmeert op YIMBY elke avond een fantastisch concert in het park. Grote namen als Blackbird en rauwe soul van Nona, bekend van de hits Sleeptalking en Don’t Cry Me A River.

Sophie Straat zingt moderne levensliederen van haar met een Edison bekroonde debuutalbum ’T Is Niet Mijn Schuld en singer-songwriter Yori combineert pop met blues en country. Er zijn Franse popsongs van Fleur, vrolijke indiepop van Banji en funk, hiphop, pop en dance van Three Little Clouds. YinYin sluit het festival af met hun opzwepende mix van Thaise funk, disco, electronica en wereldmuziek. Voor slechts € 5 ben je erbij!

2. Tentjestheater

Het programma van YIMBY loopt over van de theatrale pareltjes. Muziektheatervoorstellingen Omnia Pro Familia, Cocon en Zócalo, het luchtig filosofische Samenkomst in positieve sfeer van Stichting Moskou, theatrale installaties Fiesta en Oploskoffie van Zusjes Moed en de dansvoorstelling Life is short. Buy that dress.

Er is cabaret van Ramon Chatre, Leon Brill, een kleinkunstsolo van Frederique Arnold en de tragikomische voorstelling Doodle your day van Firma Fractie. Vanaf het Victoriepark vertrekken ook de auto’s van de voorstelling Dashboard: een hiphop taxirit dwars door de Alkmaarse binnenstad. Koop snel je ticket op yesinmybackyard.nl

3. Plezier voor het hele gezin

Met gratis straattheater en circusvoorstellingen MIKMAK, Boat, Villa Verdraaid, Kontrol, Moda Domo, Expressolo, De Gillende Keukenprins en onweerstaanbare slapstick van het Belgische Compagnie Charlie is er voor het hele gezin genoeg te beleven. Knol d’Amour brengt een theatrale ode aan de aardappel en ook Hendrick-Jan de Stuntman is van de partij. Het straat- en circustheater is elke dag gratis te bezoeken vanaf 14:00 uur!

4. Alkmaar de lekkerste

Tijdens YES IN MY BACKYARD proef je het lekkerste dat Alkmaar te bieden heeft. Een Tortilla Tosti van het seizoen of een zomers soepje van Kropsla, met knapperig brood van Bakkerij Raat.

Snacken? Yes! Geniet aan de YIMBY-bar met uitzicht van vega draadjesvleesbitterballen (niet van echt te onderscheiden!) met een wijntje, een frisse Bionade of het Alkmaarse Zeglis Blond speciaalbier. De lekkerste verse maaltijd eet je tijdens het festival op het pop-up terras in het Victoriepark. Een Indiase curry, een Arabische dish of een Italiaanse pasta vol biologische ingrediënten van Ekoplaza. Laat je verrassen door het dagmenu!

Of bestel een geroosterde kip of festivalmenu op het terras van het IJkgebouw.

5. Toch nog een festivalgevoel met het blokkenschema

BlokkenschemaWat is nou een festival zonder blokkenschema? Of blader lekker door het digitale programmaboekje van ‘Yes in my backyard’ heen en laat je verrassen door het toffe programma. Stippel jouw favoriete festivaldag uit en geniet alvast van voorpret!

Blokkenschema YIMBY
Programmaboekje

Handig om te weten

  • Naast het festivalhart YIMBY heeft Karavaanfestival dit jaar nog 18 locatietheatervoorstellingen op buitengewone plekken in de regio groot Alkmaar
  • YIMBY is vr 6 t/m zo 15 augustus dagelijks geopend van 14:00 – 23:00 uur (behalve maandag en dinsdag)
  • Entree is gratis tot 19:30, vanaf 19:30 uur €5
  • Meer informatie & tickets: yesinmybackyard.nl