We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vanwege het coronavirus zitten Alkmaarders zoveel mogelijk thuis en zijn er bijna geen toeristen meer in de stad. Een uitgelezen gelegenheid om met filmer/fotograaf Frits de Beer de stad in te gaan voor een serie unieke beelden: een vrijwel verlaten Alkmaar vanuit de lucht.

Grote Kerk en Binnenstad Alkmaar van boven

Even over half vier ’s middags. Normaal volle winkelstraten. Nu hebben veel mensen gehoor gegeven aan de adviezen van het RIVM om thuis te blijven en elkaar de ruimte te geven.

Canadaplein van boven

Had jij het Canadaplein snel herkend?

Gewelfde Stenenbrug van boven

Een ijsje halen bij De Mient, een koffie bij Anne & Max of lekker een terrasje pakken bij 1480 of Wolf. Zelfs het terras van De Buren op de Gewelfde Stenenbrug is helemaal leeg. Een vreemde ervaring op een droge lentedag.

Grote Kerk van boven

Grote Sint-Laurenskerk en het Kerkplein. Valt best mee hoe groot het van boven lijkt, he?

Langestraat van boven

De Langestraat is ongeveer 410 meter lang en één van de oudste straten in het centrum van Alkmaar. Van boven is te zien dat er braaf ruim meer dan 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Platte Stenenbrug van boven

De Platte Stenenbrug is normaal een van de meest bruisende uitgaanscentra van Alkmaar. Nu leeg. Ook op Vismarkt, Verdronkenoord en Hekelstraat is midden op de dag niemand op straat.

Grote Kerk van boven

Vrijdag zou de eerste Kaasmarkt van het seizoen zijn op het Waagplein. Nu is het uitgestorven.

Binnenstad Alkmaar van boven

De verstilde stad

Frits de Beer

Frits de Beer“Abstracte beelden voor een bijpassende abstracte tijd waar we de weerga nog niet van kennen. Door anders te blijven kijken houd je een overview op feiten en straten, gevoelens en onze stad.

Ik wil met deze serie graag mensen uitdagen zelf anders te blijven kijken naar deze situatie en daardoor veilige keuzes te maken.”

Foto’s: Frits de Beer, fritsdebeer.nl

Corona in Alkmaar

Dit artikel is onderdeel van een serie rondom Alkmaar tijdens de coronamaatregelen. Als Alkmaars City Blog proberen we te zorgen voor unieke content in deze tijden en vooral informatie hoe we elkaar kunnen helpen in deze tijd.

Wil je meehelpen? Doe mee, schrijf mee of sponsor ons als bedrijf.

Komende week komen we met een vervolg op ons overzicht van Alkmaarse restaurants die tijdelijk thuisbezorgen en afhalen mogelijk maken. Ben jij lokale ondernemer en/of heb je een leuk initiatief in deze lastige tijden? Neem dan contact op met ons.