We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Slumdog Millionaire – Film(huis) in De Vest

  20:15 - 22:15

film, klassieker

Filmhuis Alkmaar heeft er deze zomer een extra zaal bij. In de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest wordt een unieke filmreeks vertoond met vijf weken lang een klassieker.

Op woensdag 2 september wordt de laatste film in deze unieke filmreeks vertoond: Slumdog Millionaire.

Over de film 🎥

Jamal Malik is een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi-versie van het programma ‘Who Wants to be a Millionaire’. Het hele land kijkt toe hoe Jamal uiteindelijk nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Maar dan gebeurt er iets waar Jamal niet op heeft gerekend: hij wordt gearresteerd omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bendes en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk van zijn verhaal is een bijzondere sleutel naar het antwoord dat hij op de vragen gaf.

Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij – zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom – op zo’n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer negentig miljoen kijkers, antwoord op deze vraag…

Maak je filmavond compleet

De Grote Zaal van TAQA Theater De Vest biedt voldoende plaats en is uiteraard volledig coronaproof.

Maak je filmavond compleet met een dinerarrangement bij Grand Café Klunder! Voorafgaand aan de film geniet je van een heerlijk twee-gangen-diner, incl. koffie en thee. Kies bij het bestellen van tickets voor een filmkaartje inclusief diner.

Meer info


Kaart wordt geladen...

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.