We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  14:30 - 16:30

automaat, kunst

Kunst duur? Nee hoor: vanaf nu trek je voor slechts € 4 kunst uit een automaat én steun je een kunstenaar uit de regio!

Zaterdag 7 december om 15.00 uur wordt Pakje Kunst® feestelijk geopend. Uit een oude sigarettenautomaat trek je dan een Pakje Kunst met daarin een uniek kunstwerk van een kunstenaar uit de regio Alkmaar.

Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio.

De kunstwerken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en trek je uit een oude mechanische sigarettenautomaat voor slechts € 4. Deelnemende kunstenaars ontvangen hiervan € 3.

Pakje Kunst?

Pakje Kunst® is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. In december 2016 werden de eerste drie automaten in Tilburg in gebruik genomen. Ondertussen is dit aantal gegroeid naar 45 automaten verspreid over 33 steden in Nederland en doen er meer dan 1000 kunstenaars mee.

Met Pakje Kunst® worden lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen.

Pas op!: Kunst kan verrassen, verwarren, ontroeren, irriteren, et cetera. Om haar ten volle te bevatten heeft kunst een incubatietijd.

Je trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, noem maar op.

Meer info

Meer info? Facebook
Prijs: € 4 per Pakje Kunst

Ook in december

Meer kunst en cultuur deze maand

Check onze maandtips voor de 10 leukste todo’s in Alkmaar in december. En als je Pakje Kunst leuk vindt, zet vooral deze culturele tips in je agenda:

Alkmaar Maakt Het

Alkmaar Maakt Het
Van muziekexplosies tot theatrale escapades. Van kunsttentoonstellingen tot futuristische filmbelevenissen.
Meer info


Winterkaravaan


Een middag of avond met theater en heerlijk winters eten & drinken. Vanaf 22 december is de Winterkaravaan 2019 terug
Tickets en meer info


Strijkplanken

strijkplanken vlooien-kerstmarkt
Zondag 22 december begeleidt Steven de Peven de allereerste strijkplanken vlooien-kerstmarkt van Nederland.
Meer info


Kaart wordt geladen...