We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  20:30 - 22:30

Lucas de Man

Lucas De Man en een team van muzikanten, filmmakers, schrijvers en onderzoekers zoomden de afgelopen tijd in op onze heel nabije toekomst. Ze spraken Artificial Intelligence-experts en data-analisten, toekomstdenkers, filosofen, historici en uitvinders. Wat zijn de grootste veranderingen die eraan komen waar we nu te weinig rekening mee houden? Hoe bepalend is de rol van data en AI voor de nabije toekomst? Welke ethische vragen moeten we op tijd beginnen te stellen?

Op 11 oktober wordt de talkshow-reeks afgetrapt in De Vest, met medewerking van Frans Feldberg, hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Frans is woonachtig in Alkmaar en doet o.a. onderzoek naar de invloed van data en kunstmatige intelligentie op de samenleving, organisaties en individuen. Innovaties die van invloed kunnen zijn op ons geluk, het thema van de eerste talkshow.

De thema’s zijn Geluk, Eeuwig Leven, Natuur en Geld. Centraal in elke show is de lezing van een fictieve expert die over zijn/haar organisatie of project komt vertellen. De fictieve expert wordt gespeeld door een acteur. Het zijn verhalen met echte feiten over wat er kan en komt, nu en de komende vijf jaar. Vele wetenschappers en onderzoeken zijn gebundeld in het fictieve personage.

Thema’s

11 oktober: Geluk
29 november: Eeuwig leven
7 februari: Natuur
18 april: Geld

Tickets

Tickets kosten € 21 en koop je makkelijk op theaterdevest.nl.


Kaart wordt geladen...