We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alkmaar City Run

  19:30 - 23:30

hardlopen, nacht, sport

Alkmaar City Run by Night is een geliefd event bij veel hardlopers uit Alkmaar en omgeving. Liefst 10.000 hardlopers staan aan de start op de avond voor Hemelvaartsdag. De Laat, de Langestraat en alle kleine straatjes daartussen zijn op woensdagavond 20 mei het terrein voor de deelnemers aan de Alkmaar City Run by Night.

Langs de route van de Alkmaar City Run maken de bewoners er met lichtjes, fakkels en kaarsjes een onvergetelijke tocht van. Na afloop kun je gezellig blijven hangen bij Swinging Night: (live)muziek door de hele stad.

Meedoen? Schrijf je dan op tijd in, ieder jaar is deze populaire run binnen enkele dagen uitverkocht. Inschrijven is mogelijk vanaf 8 maart 2020.

Ieder jaar weer een gezellig sportfeestje
DJ’s, bands, lichtshows en horecaondernemers maken van de Alkmaar City Run by night ieder jaar weer een feestje. Na afloop de voetjes van de vloer tijdens Swinging Night!

Versierde straten en gezelligheid van bewoners en supporters
Bewoners en supporters langs het parcours van de Alkmaar City Run doen ieder jaar weer hun uiterste best om de sfeer in de straten te verhogen. De straten worden aangekleed met slingers, lichtitems en extra muziek.

Programma Alkmaar City Run

Op vrijdagavond hardlopen door de binnenstad van één van de mooiste steden van Nederland én afsluiten met een drankje en live muziek bij Swinging Night Alkmaar! Dat is het idee van de Alkmaar City Run by night.

Loop mee langs de prachtige grachten, door d’Oude Stad en de mooie winkelstraten en over de horecapleinen. De start en finish is nabij de Grote Sint Laurenskerk en het Kerkplein.

Tijd Onderdeel
19.20 uur Rollebol Kids Run (4 – 12 jaar)
20.45 uur 5 km (Business Run / Recreatieloop)
21.30 uur 10 km (Wedstrijd / Business Run / Recreatieloop)
23.30 uur Einde programma, start Swinging Night

Route Alkmaar City Run

De Alkmaar City Run by night kent zijn 8e editie waarbij maar liefst 10.000 hardlopers uit de regio aan de start zullen verschijnen. De routes over 5 en 10 km lopen door sfeervolle straten en over de bomvolle horecapleinen Waagplein en Platte Stenenbrug.

Parcours Alkmaar City Run

Parcours Alkmaar City Run 2020

Wanneer wordt de Alkmaar City Run gehouden?

De Alkmaar City Run by night wordt altijd gehouden op de woensdagavond voor Hemelvaartsdag. In 2020 is de Alkmaar City Run op 20 mei. In 2021 is de Alkmaar City Run by night dus op woensdagavond 12 mei. Inschrijven is mogelijk vanaf medio maart.

Meer informatie en inschrijven: alkmaarcityrun.nl.

Oefenen voor de Alkmaar City Run

Wil je weten waar je goed kan oefenen voor de Alkmaar City Run? Wij hebben een lijstje voor je: dit zijn de 10 mooiste hardlooproutes in en om Alkmaar.

 


Kaart wordt geladen...