We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Met de komst van de ‘Hidden Temple’ is Alkmaar een nieuwe high-end Escape Room rijker. Wij probeerden het zelf uit met het team van UIT072 en regelden gelijk een leuke deal voor je: tijdelijk 10% korting!

Escape Rooms zijn een populaire manier van vrijetijdsbesteding. Je wordt opgesloten in een ruimte en het doel is om binnen 60 minuten te ontsnappen. Dat doe je door bijvoorbeeld het oplossen van raadsels, samen te werken bij het uitvoeren van opdrachten en het (onder-)zoeken van aanwezige clues om zo dichterbij je ontsnapping te komen.

Alkmaars nieuwste escape room, Hidden Temple, is te vinden op industrieterrein Overdie en heeft een avontuurlijk thema, geïnspireerd op Indiana Jones. Uitermate geschikt voor de echte avonturier dus.

Als teamuitje ging UIT072 op bezoek bij Hidden Temple. UIT072-redacteur Steef sprak daar met Lex Geerlings en Wendy Broomans, de trotse eigenaren van de escape room, die Hidden Temple zelf hebben bedacht en gebouwd.

Totaalconcept

Bij binnenkomst zie je gelijk dat Lex en Wendy een mooi totaalconcept hebben neergezet. De lounge waar je ontvangen wordt is verzorgd en onder andere voorzien van een bar met fris en snacks, pooltafel, X-Box, lounge bank en zelfs een massagestoel. Hierdoor is het ook uitermate geschikt om met twee groepen na elkaar te spelen. Je kunt je in de lounge zeer goed vermaken, terwijl de andere groep de escape room speelt.

Escape Room Hidden Temple: lounge met pooltafel

Een deel van de lounge van Hidden Temple

Lex en Wendy vertellen trots: “We zijn 9 maanden lang bezig geweest met bedenken, bouwen en finetunen en zijn ontzettend trots op het resultaat. We hebben veel aandacht besteed aan het geheel, maar ook aan de kleine details. Alle aankleding en de puzzels zijn in thema en kloppen met het verhaal. Daarbij hebben we spannende audio- en visuele effecten, waardoor het echt een beleving wordt!”

Een echte experience

“We wilden niet zomaar een puzzelkamer maken, maar echt een experience neerzetten waarbij je opgaat in de omgeving en even buiten de realiteit stapt”, vertelt Lex.

Escape Room Hidden Temple: Maya beeldje

De escape room klopt tot in de kleinste details

“Op deze manier hopen we veel liefhebbers te bereiken maar ook zeker mensen voor wie het concept nog nieuw is. Want het spelen van een Escape Room zorgt voor een positieve en gezonde spanning in een groep en bij de deelnemers individueel. Wie doet wat? Wat doen we samen? Onder tijdsdruk moet je samenwerken en zo zie je op een speelse manier waar de kwaliteiten van je groep en jezelf liggen.”

“Dit maakt het ook uitermate geschikt als teambuildings-activiteit. Het is een leerzaam evenement dat tot op de laatste seconde spannend blijft en uitnodigt voor een leuke nabespreking.”

Met liefde gemaakt

Dat deze Escape Room met liefde en aandacht is gemaakt, is zeker te zien en te merken. Het begin van het spel zorgt al dat je meteen in de goede sfeer zit en daar blijf je in tot het eind! Inhoudelijk kan er tijdens dit interview natuurlijk niet gesproken worden over wat je allemaal tegenkomt tijdens de ontsnappingspoging, maar dat het een avontuur is wat je zeker een keer wilt meemaken, moge duidelijk zijn.

Conclusie van Steef

Als fanatieke Escape Room bezoeker kan ik zeggen dat Alkmaar een hele mooie attractie rijker is. Deze kamer is zeer goed bedacht en behoort zeker in mijn landelijke Top 5. Ik hoop dat iedereen de ‘Hidden Temple’ gaat bezoeken, want dit is echt een hele dikke aanrader!

Speciaal voor alle lezers van UIT072 heeft Hidden Temple een speciale aanbieding: reserveer vóór 15 maart (je mag wel verder vooruit reserveren), vul bij de reservering de couponcode UIT072 in, en je ontvangt 10% korting.
Meer over Hidden Temple

Leuk om te weten

  • Hidden Temple is te spelen voor 2 tot 6 personen
  • Prijs vanaf € 16,50 pp
  • Tijdelijk 10% korting als je vóór 15 maart reserveert met couponcode UIT072
  • Tijdsloten zijn online te reserveren via hiddentemple.nl

Hidden Temple

Kitmanstraat 2E
1812 PM Alkmaar
0683108727
hiddentemple.nl

Openingstijden

  • Ma-di: gesloten
  • Wo-do: 11:30 – 22:00
  • Vr-zo: 11:30 – 23:00

Waar vind je Escape Room Hidden Temple?

Kaart wordt geladen...

 

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.