We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Volgens het Guinness World Book of Records staat er op het Zweedse Eilandje Öland een barretje met de meeste (1.179) verschillende soorten whisky. Wereldberoemd zakentijdschrift Forbes ging op onderzoek uit en verzamelde een top 6 van restaurants en bars met een collectie die daar overheen gaan. En daarin prijkt 1 Nederlands restaurant, uit Alkmaar!

We hebben het natuurlijk over onze Alkmaarse trots, Schots Restaurant Hielander. Met ruim 1.400 flessen whisky in het restaurant, torent het restaurantje uit de Ridderstraat ruim boven de Zweedse recordhouder uit.

For a dram in the Netherlands, this is an important stop.

Natuurlijk staat de onbetwiste nummer 1 in Schotland zelf, met meer dan 3.500 flessen whisky. De top 6 hotspots voor whiskyliefhebbers wordt gecompleteerd door restaurants uit  Singapore, Polen, Zwitserland en de VS

Hielander

Wullie Macmorland en zijn vrouw Gerie openden Hielander in 1989. Verder ken je dit restaurant misschien van het Hielander Whisky Festival in de Grote Kerk. Hielander staat van boven tot onder helemaal vol met doedelzakken, jachttrofeeën, oude zwaarden en natuurlijk whisky. Veel whisky. Heel erg veel whisky.

Meer dranklijstjes

Hou je niet zo van whisky? We hebben ook handige lijstjes vol Alkmaarse tips voor bier, wijn of gin-tonic. Heb je zelf een leuk idee voor een lijstje (of wil je er zelf één schrijven)? Laat het ons weten!