We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De zomer laat zijn staart zien en de herfst bonst op de deur: het is weer september. Een mooie maand met een aantal unieke todo’s in Alkmaar! Bekijk snel onze 10 tips voor deze maand.

De 8 events die je niet mag missen deze maand

1. Eclectisch Festival

eclectisch festival alkmaarHet Eclectisch Festival Alkmaar op 1 september in HAL 25. Maak je klaar voor ronkende versterkers, vergruizende beelden, schokkend licht, bedwelmende graffiti, hartveroverende poëzie en eclectische muziek in een oud en industrieel fabriekspand.

2. Kunst tot de Nacht

nacht kunst

Met Kunst tot de Nacht start het culturele seizoen 2018-2019 in Alkmaar. Vrijdagavond 9 september presenteert cultureel Alkmaar een voorproefje van wat je het nieuwe seizoen kan verwachten. Tip: check onze 5 aanraders voor Kunst tot de Nacht 2018.

3. Lichtjesavond

Lichtjesavond AlkmaarZaterdag 1 september zijn de grachten weer prachtig verlicht tijdens de vijfde Alkmaarse Lichtjesavond. Een betoverende avondvaartocht door de grachten van Alkmaar vol met swingende optredens langs de vaarroute.

4. Jazz and Sail

Jazz & Sail BergenVan 7 tot en met 9 september staat heel Bergen weer in het teken van Jazz and Sail. Een weekend lang geniet je van heerlijke jazzoptredens in alle hoeken en gaten van Bergen.

5. Kadembenemend Pianoconcert

Header-Kadembenemend-Stadsstrand-De-KadeKadembenemend Pianoconcert bij Stadsstrand de Kade is één van de mooiste en meest sfeervolle concerten van het jaar. Op 8 september spelen te gekke muzikanten op een vleugel in het zand tussen de fakkels in een hele fijne en knusse sfeer!

6. Vrienden van de Hout

de hout klassiek

Het festival seizoen van 2018 in wordt Cultuurpark de Hout wordt op 16 september weer ouderwets gezellig en spetterend afgesloten door Vrienden van de Hout met optredens van bands die de Hout een warm hart toedragen.

7. Coolpleinfestival

Wouter HamelVan vrijdag 14 t/m zondag 16 september trapt Heerhugowaard het nieuwe culturele seizoen af met het Coolpleinfestival. Op vrijdagavond wordt het festival op feestelijke wijze geopend met o.a. Wouter Hamel en Broken Brass Ensemble.

8. Rico & Sticks [Rooftop]

Rico en SticksBegin september heb je de laatste kans om nog één van de legendarische rooftop optredens bij Podium Victorie mee te pakken. Wat dacht je van Nederhophelden Rico & Sticks? Na optredens in Ziggo Dome en AFAS Life op zondag 2 september in Alkmaar!

Nieuwe hotspots in Alkmaar

Eten & drinken in Alkmaar

Naast het gefeest op bovenstaande events moet er natuurlijk ook lekker gegeten en gedronken worden. Vandaar onze extra tips:

1. Restaurant ’t Fnidsen

De prachtige collectie van Rootring Wijnen

Net als goede wijn heeft ook Restaurant ’t Fnidsen iets meer tijd nodig om geopend te worden. Maar vanaf begin september kunnen we gaan genieten van de culinaire hoogtepunten van Chefkok Sam Piscaer en de fantastische wijnen van vinoloog Martijn Rootring. Naast een restaurant is ’t Fnidsen ook een hotel met in de wijnlounge en keuze uit liefst 25 open flessen! Kunnen we alvast reserveren?

2. Amusetour Alkmaar

Amusetour 2018 (Bergen): Bourbon Room

Eigenlijk pas in oktober, maar we raden aan om zo snel mogelijk te reserveren voor Amusetour Alkmaar 2018! Elk jaar is deze tour langs 7 restaurants voor een hapje en een drankje namelijk ver van tevoren uitverkocht. Wij hebben de kaarten in de pocket. Loop jij ook gezellig mee?

Extra