We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De verjaardag van koning Willem-Alexander vieren we dit jaar anders dan we gewend zijn. Als gevolg van de coronamaatregelen dit jaar geen Koningsspelen, vrijmarkten en massaal bezochte concerten in de open lucht: geen Koningsdag, maar Woningsdag.

Zo vieren we Woningsdag in 072: vanuit je eigen huis, tuin of vanaf je balkon, in je oranje outfit (heb je de t-shirts van Café De Koning in tip 8 al gesignaleerd?) met een oranje gebakje binnen handbereik. En we toosten natuurlijk met een oranje drankje. Met deze tips wordt het toch nog een feestje.

10 tips voor Koningsdag / Woningsdag thuis

1. Laat het carillon van de Waagtoren jouw favoriete nummer spelen!

Waaggebouw AlkmaarOm 10.00 uur start het luiden van de klokken. Door het hele land wordt het Wilhelmus gespeeld op carillons. Ook onze stadsbeiaardier Christiaan Winter speelt mee op het carillon van de De Waag en voegt een vrolijke noot toe met jullie verzoeknummers.

Wat wil jij horen op Woningsdag? Stem nu op jouw favoriete lied.

2. Meezingen met het Wilhelmus

Om 10 uur kun je ook het Wilhelmus meezingen of meespelen met het Koninklijk Concertgebouworkest. Doe mee, vanaf het balkon, uit het raam of in de tuin. #Wilhelmus2020

3. Terugblik op Koningsdagen

De NOS zendt een speciaal programma uit met een terugblik op de vorige zes Koningsdagen. De uitzending is van 10.10 tot 11.40 uur op NPO 1.

Dit is natuurlijk het moment om aan de koffie te gaan met een oranje gebakje. Ga jij zelf oranje soezen bakken? Of haal je de bekende oranje tompoucen bij je banketbakker? Wil je eens wat anders dan een tompouce of soes? Er zijn ook lekkere oranje alternatieven: wat dacht je van echte Franse macarons van Patisserie A.C. de Boer, de oranje uiteraard. Of de oranje muffins en glacé koeken van Bakkerij Beerse.

4. Digitale kleedjesmarkt

Gigantisch grote rommelmarkt

Om 12.00 uur luidt de bel voor de digitale kleedjesmarkt, een vrijmarkt op internet. Leg nu al je kleedje op de Kika Vrijmarkt op Marktplaats en sla je slag op Woningsdag!

Zet vandaag al je spullen te koop of verkoop online kooklessen, muziekoptredens en workshops. Goed verkocht? Doneer een deel van je opbrengst aan KiKa. De leukste spullen en acties worden op Koningsdag uitgelicht door Chantal Janzen en Beau van Erven Dorens live bij RTL 4.

5. Digitale brief aan de koning

Kinderen zijn van harte uitgenodigd om een digitale brief aan de koning te sturen, waarin ze naast een felicitatie ook vertellen wat de coronacrisis met hen doet. De brieven worden gebundeld en ’s middags als e-book aan de koning aangeboden.

6. Thuistoost

nationale toost woningsedag

Om 16.00 uur heffen we de glazen voor een thuistoost op de koning, die 53 jaar wordt. Als je geen fan bent van de Oranjebitter die van oudsher op Koningsdag wordt gedronken, dan kun je eens een Oranje likeur of likorette van de Schermer Wijnkopers & Distilateurs uit Hoorn proberen. Verkrijgbaar bij de plaatselijke slijter, de Mitra of direct bestellen bij Schermer.

Liever alcoholvrij? Maak dan zelf een Crodino Mandarijn mocktail. Zo gepiept en feestelijk!

7. Win een Koningsdag thuispakket bij Podium Victorie

Met dit feestpakket van Podium Victorie kun jij thuis een topdag beleven. Hoe bemachtig je al dit moois? Laat op Facebook weten wat jij gaat doen zodra je dit feestgeweld in huis hebt. Meedoen kan tot 26 april.

Bekijk het Koningsdag pakket

https://www.facebook.com/podiumvictorie/videos/311211946513670/

8. Bestel een Koning t-shirt of sweater

Vier Koningsdag gewoon thuis in jouw De Koning t-shirt of sweater. Deel een selfie en maak kans op een dinerbon voor 2!

Bekijk de Koning merchandise

Je kan ze bestellen hoor!!! Hoe? Stuur een mail naar info@dekoning-alkmaar.nlJe geeft aan of je een sweater of t-shirt…

Geplaatst door De Koning Eten&Drinken op Vrijdag 17 april 2020

9. Doe mee met de Koningsnacht SoepperBingo

BingoOm 20.00 heeft Soepp een bingo met de leukste items die je normaal op de vrijmarkt scoort! De truttigste blikjes maar ook de gekste outfit. En als hoofdprijs…. een overnachting in de Soepp B&B, bekend van tv!

Kaarten koop je op Soeppzooi.nl en meer info vind je op Facebook.

10. Alkmaar Koop Lokaal

Alkmaar, Koop LokaalAls laatste tip: koop iets bij een van de Alkmaarse ondernemers! Met onze campagne Alkmaar Koop Lokaal willen we iedereen oproepen om ook vanuit huis elkaar te helpen. Shop lokaal of bestel wat lekkers bij één van de restaurants of (eet)cafés. Het complete aanbod vind je makkelijk op THUIS072.nl.

Extra: food tips voor Koningsdag

Lekkere tips voor Koningsdag / Woningsdag

Een aantal horecazaken in Alkmaar heeft extra lekkere deals voor Koningsdag. Alle zaken waar je kan afhalen of die bezorgen in Alkmaar check je natuurlijk op het speciale platform THUIS072, maar hier alvast de lekkerste tips voor Koningsdag:

THUIS072: 👑 10× lekkere tips voor Koningsdag in Alkmaar

🥩 Steak’s Kofferbakmarkt

Mis je de steaks van Steak al? Gelukkig hebben ze een speciale actie: Kingsday only. Je kan de tournedos met bijbehorende toppings eindelijk bestellen! Ophalen via het speciale doorgeefluik in de Steak wagen.
Steak op THUIS072
Info op Facebook

🍺 Lekkere dingen doos van de Kleine Brouwerij

Lekker thuis een speciaalbiertje met wat lekkers erbij? Dat kan met de lekkere dingen doos om af te halen! Vier verschillende biertjes met rauwe ham en een halve fuêt. Wil je ook nog een lekkere borrelgarnituur? Bestel en je hoeft het thuis alleen nog even in de frituur te doen.
Kleine Brouwerij op THUIS072
Info op Facebook

🌯 Quarantainebox van Thijs Thuis in Eten

Bestel snel deze kneiter van een luxe Koningsdag Quarantaine Box met olijven, wraps en nog veel meer lekkers. En geniet vooral van een heerlijke Woningsdag!
Thijs thuis in eten op THUIS072
Info op Facebook

👑 Koninklijk genieten

Geheel in stijl in je eigen paleis genieten van de koninklijke maaltijden van De Koning eten&drinken. Je kunt bestellen en afhalen bij De Koning.
De Koning op THUIS072
Info op Facebook

🎁 Unboxing your hapjesbox van Living Roots

Bestel jouw box met diverse lekkere hapjes vandaag en ontvang een gratis Living Roots tasje! En als je het lekker vindt, bestel dan speciaalbiertjes, cocktail of mocktail bij de hapjesbox! Kijk op Facebook voor de inhoud van de box. Je kunt ‘m op Koningsdag ophalen.
Living Roots op THUIS072
Info op Facebook

😃 Happy King box bij De Turfmarkt

In de Happy King box vind je bitterballen, steak tartare, nachos con queso, kaassalade en crostini’s. Bestel je borrelbox online of bel De Turfmarkt. Wordt bezorgd in Alkmaar tussen 14 en 17 uur.
De Turfmarkt op THUIS072
Info op Facebook

🍰 Oranje soezen en tompoucen

De enige echte Franse patissier van Alkmaar, A.C. de Boer, heeft natuurlijk vers gemaakte oranje soezen en tompoucen op Woningsdag:  4 halen = 3 betalen. En voor heerlijke macarons moet je ook hier zijn natuurlijk.
Patisserie A.C. de Boer op THUIS072
Info op Facebook

🗑️ Strandjutten bij Stadsstrand de Kade

Niet strandjuttend over de nachtmarkt dit jaar, maar thuis op zoek naar een goede stevige doos, picknickmand, emmer of iets anders. Waarom? Stadsstrand de Kade vult je “voorwerp” met allemaal lekkere hapjes en drankjes.
Stadsstrand de Kade op THUIS072
Info op Facebook

☕ Genoeg koffie en thee voor een lange Woningsdag

Vanaf aankomend weekend gaan de deuren bij Anne & Max weer openen voor het afhalen van koffie, ontbijt en lunch! Elke zaterdag en zondag tussen 10-15 uur. Er staat ook een leuke Koningsdagbox op de webshop.
Anne & Max op THUIS072
Info op Facebook

Meer info over bezorgen/afhalen bij horeca op THUIS072.nl