We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het zijn barre tijden voor uitgaand Alkmaar nu alle events zijn geannuleerd. Geen Koningsdag feesten, Cityrun en Gaypride. Ook Wonderlicht en Kaeskoppenstad gaan niet door. Maar niet getreurd: onze maandtips van april geven je genoeg om vanuit huis te doen.

Gelukkig zijn er genoeg inventieve ondernemers in Alkmaar die leuke evenementen hebben bedacht om vanuit huis te doen. Want ook vanaf de bank of keukentafel en in en om huis is er voldoende te beleven in Alkmaar. Stop met Netflixen en kom in actie met de volgende tips.

Deze events doe je lekker thuis

Onderstaande en nog veel meer thuis-events vind je op THUIS072.nl. Daar staat ook een overzicht van alle restaurants en winkels die bezorgen in en om Alkmaar. Steun de lokale Alkmaarse horeca en shops – vanuit huis.

1. Woningsdag

Op maandag 27 april vieren we de verjaardag van Koning Willem-Alexander vanuit huis, tuin of balkon. Dit jaar geen Koningsdag, maar Woningsdag. Maar dat betekent niet dat je je hoeft te vervelen. Bekijk onze tips voor een oranjefeestje bij jouw thuis.

2. Quiz zonder pub

Mis jij gezelligheid en de competitie van de pubquiz? Die kun je nu ook spelen zonder pub. Schenk je eigen drankje in en serveer er een lekker hapje bij. Blijf scherp en doe mee aan een virtuele pubquiz van Olav Rovers. Je kent hem waarschijnlijk wel van Irish Pub Gunnery’s, waar hij ook regelmatig de pubquiz verzorgt.  Op 22 en 24 april vinden de eerstvolgende online quizzen plaats.
Meer info op THUIS072.nl

3. Welkom in Hallywood 25

Een online platform voor creatieven, dat is Hallywood 25. Elke vrijdag een nieuwe sessie. Surf naar de website en kom in de uitzending! Video streamen, jammen, kletsen, gewoon: jouw ideale vrijdagavond. Door HAL 25 lekker thuis bij jou op de bank.
Meer info op THUIS072.nl

4. Poëzie voor beginners (en gevorderden)

Toe aan rust in je hoofd en even een moment voor jezelf? Laat je verrassen met mooie woorden in de vorm van een troostgedicht door de Poëzielijn van Bibliotheek Kennemerwaard. In april kun je een verzoek sturen naar de bieb en wordt er persoonlijk een gedicht aan je voorgelezen. Ook een aanrader voor mensen die nooit poëzie lezen.
Meer info op THUIS072.nl

5. Muziektheorie live voor beginners

Geniet nog meer van muziek door de gratis cursus Muziektheorie Live voor beginners te volgen die Artiance verzorgt in de maand april. Je leert onder andere bladmuziek lezen. Met een beetje kennis van muziektheorie gaat er een wereld voor je open. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan.
Meer info op THUIS072.nl

6. Online theeproeven met sommelier

Ontspan en leer nieuwe theesoorten drinken tijdens een online theeproeverij onder begeleiding van een echte theesommelier. Dat kan bij Mevrouw Cha. In andere tijden zou je ervoor naar Stompetoren moeten, nu kan het dus ook online. Bovendien superleuk om alvast voor moederdag – zondag 10 mei – te regelen (hint!).
Meer info op THUIS072.nl

 

 

Genoeg te doen dus met deze maandtips van april. Nu het weer warmer wordt, kun je veel van deze activiteiten natuurlijk ook buiten in je tuin doen. Ben je er toch nog een beetje uit. 

En als je zo druk met thuisactiviteiten bent dat je geen tijd meer overhoudt voor boodschappen en koken, dan laat je het eten toch lekker thuis bezorgen door een van de lokale restaurants op THUIS072.nl. #supportyourlocals.

 

Extra