We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Gespot in de Boterstraat: No.1 Hotwax Records! Deze platenwinkel is een nieuwe bijzondere aanwinst voor Alkmaar en voor de platenliefhebber.

Het bijzondere aan deze winkel is dat de eigenaar, Jimmy Lee, pas 19 jaar oud is. Naast de tweedehands LP’s staat er ook een mooie selectie van vintage meubels en verlichting.

Bij No.1 Hotwax een goed assortiment met jazz, pop, rock, blues, soul, 70s, 80s, etc.. Met circa 75 vierkante meter is het een mooie ruime, goedverlichte, en overzichtelijke winkel.

Jimmy heeft de zaak leuk aangekleed met allerlei vintage meubels en verlichting uit geheel Europa. Het idee is dat het een winkel moet zijn waar je voor je plezier naartoe gaat, en mogelijk ook nog iets kan leren. Door de platen op genre/decennia te zetten in plaats van het alfabet, kan de beginnende en ervaren verzamelaar/liefhebber nieuwe artiesten en bands ontdekken.

De grootste uitdaging

No.1 Hotwax Records is geopend op 1 juli 2021 en zit nog in een fase van investeren. De omzet wordt direct weer uitgegeven aan nieuwe voorraad vintage LP’s.  Jimmy vertelt dat het een uitdaging is om goede tweedehands partijen in te kopen. Er zijn veel mensen die partijen opkopen en die dan weer via Marktplaats en andere soortgelijke platformen verkopen, dit maakt de inkoop soms best lastig. Gelukkig lukt het hem om LP’s in nette staat en voor een eerlijke prijs in te kopen.

Natuurlijk is hij altijd opzoek naar meer aanvoer: “Ik ben erg blij met de winkel, de ruimte en de locatie. De Boterstraat is een typische winkelstraat in het hart van Alkmaar, met diverse leuke en bijzondere winkels zoals sieraden, exclusieve planten, een tattooshop, kledingwinkels en een stripboekenzaak.”

Zat er niet al een platenzaak in de Boterstraat?

Pikant is dat in dezelfde straat (Boterstraat) zich ook Pop-Eye bevindt. Jimmy heeft daar een positieve kijk op, “Veel mensen zien een rivaliteit tussen Pop-Eye en mij (No.1 Hotwax Records). persoonlijk zie ik dat niet zo, ik zie het meer als een positieve kracht die elkaar versterkt. Waarom zou iedere platenwinkel ver van de volgende af moeten zitten? Auto-dealers en fast-food ketens gaan toch ook bij elkaar zitten? Als iemand een specifieke plaat al jaren zoekt dan assisteer ik hem/haar graag in de zoektocht, en als ik die persoon daarvoor naar een van mijn collega’s kan sturen dan heb ik daar zeker geen probleem mee.”

Praktische info

Lees ook: 7 vragen aan No.1 Hotwax Records

No.1 Hotwax Records

Boterstraat 5
1811 HP Alkmaar
06 37659222
Facebook page


Openingstijden

  • ma: 13:00–18:00
  • di-wo: 10:00–18:00
  • do: 10:00–21:00
  • vrij: 10:00–18:00
  • za: 10:00–17:00
  • zo: 13:00–17:00Kaart wordt geladen...