We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alkmaar heeft er een ambachtelijke ijssalon bij: ci Vediamo. Op het Ritsevoort, in het pand waar voorheen restaurant Riche zat, kun je nu heerlijke ijsjes en ander lekkers scoren. 

Ambachtelijk schepijs

ci Vediamo – Italiaans voor “ik zie je” of “tot ziens” – begon in 2003 in Egmond-Binnen met het bereiden van ambachtelijk schepijs. Naast de verkoop vanuit eigen ijssalons, levert ci Vediamo ook ambachtelijk schepijs en desserts aan de horeca, waaronder een flink aantal restaurants in Alkmaar. Frank, al 5 jaar ijsmaker bij ci Vediamo, vertelt: “We willen graag hun ijs verkopen in de regio en waren al een tijdje op zoek naar een leuke locatie in Alkmaar. Die is gevonden op het Ritsevoort (naast Curly’s Beads, red.).”

 

Browniehemel

“ci Vediamo biedt 24 verschillende smaken ijs aan met klassieke smaken als vanille en aardbei (in diverse variaties). Maar ook bijzondere smaken die je niet overal vindt, zoals bokkenpootjes of yoghurt-mango, kun je hier tegenkomen” aldus Kaylee van ci Vediamo Alkmaar.  Sinds dit jaar werkt ci Vediamo samen met de Browniehemel en verkopen ze niet alleen hun overheerlijke brownies en bonbons, maar hebben ze ook ijs gemaakt met brownies van de Browniehemel. Dat moet je echt een keer proberen!

Chocolade ijsje ci Vediamo

Ook voor Hollands zomerweer

Naast een ijssalon, is de vestiging in Alkmaar ook een lunchroom, waar je terecht kunt voor tosti’s (ook vegan), koffie en andere lekkernijen. Voor de snelle hap zijn er superlekkere tosti’s to-go. Gemaakt van desembrood in verschillende uitvoeringen, van een klassieke kaas tosti tot een Vegan Dhal-kokosroom tosti. Lekker voor als het een keer echt Hollands zomerweer is.

Praktische info

ci Vediamo

Ritsevoort 13
1811 DM Alkmaar
T: (072) 50 70 203
www.ijsmakerij.nl/ci-vediamo-alkmaar/


Openingstijden

  • ma t/m zo van 11:00 tot 20:00 uur


Kaart wordt geladen...