We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het zal niemand ontgaan zijn: hamburgers. Ze vliegen als warme broodjes de keuken uit. Zonder al te veel moeite komen wij zelf al tot 20 burgers in Alkmaar die het proeven zeker waard zijn. Op elk festival staat wel een wagentje met burgers en restaurants doen er alles aan om een ultieme burger op de kaart te zetten.

Bij Meat & Co gaan ze nog een stapje verder. Daar staan natuurlijk al erg fijne burgers op de kaart waar je een lekker bijpassend biertje bij kunt bestellen, maar elke donderdag is het er Burgers ‘n Beer!

In het kort komt het hier op neer: op donderdagen eet je een special burger, een hamburger die je nooit eerder hebt gegeten met daarbij een passend speciaalbier dat je waarschijnlijk nooit eerder hebt gedronken. Om er voor te zorgen dat het speciaal blijft gaat het keukenteam elke 3 weken de strijd met elkaar aan om de lekkerste en verrassendste burger op tafel krijgen. Bierkenner Ludo van Bierwinkel Alkmaar proeft de creaties en zoekt hier een bier bij uit voor de ultieme smaakcombinatie.

Dat moet natuurlijk geproefd worden! Dus wij bezochten met de UIT072 carnivoren de 1e editie van Burgers ‘n Beer.

Het bier

Als eerste kwam de fles speciaalbier op tafel, een Saison Belgian Farmhouse Ale van brouwerij St. Feuillien. Na een kleine worsteling met de kurk van de fles worden de glazen vol geschonken en proosten we op de eerste Burgers ’n Beer.

De Saison kenmerkt zich door een hoppige en licht fruitige smaak en dat is bij deze Saison, die oorspronkelijk gebrouwen wordt in een boerderijbrouwerij in Wallonië, niet anders. Lekker aromatisch, fruitig en een vrij bittere afdronk. Dat dit biertje speciaal voor deze edite van Burgers ’n Beer was uitgezocht werd snel duidelijk.

De burger

Op een robuuste houten plank lag daar de tweede helft van Burgers ’n Beer. De hamburger, een mooi torentje van brood, radicchio, radijsjes, rode ui, blue stilton en perencompote. Een heerlijke combinatie waarbij de smaak van de Saison erg goed aansluit bij de hamburger of ze zelfs versterkt.

Burgers 'n Beer

Een juicy special burger, gekruide friet en homemade coleslaw

Het vlees is wat je kunt verwachten bij Meat & Co gewoon heel erg goed, lekker sappig (wat het broodje niet helemaal ten goede kwam) en met de kenmerkende (houtskool) grill smaak waar Meat & Co inmiddels wel om bekend staat.

Conclusie

Wat ons betreft was de eerste editie van Burgers ’n Beer een smaakvol succes. En de prijs… tja, € 22,95 p.p. (die om de 3 weken bij een nieuwe burger-bier combinatie kan wisselen) is misschien wat aan de hoge kant, maar daarvoor krijg je wel de gastvrijheid en de passie van Meat & Co. Maar vooral krijg je een heerlijke verrassende en creatieve combinatie van hamburger en bier die je nooit eerder hebt gegeten en gedronken.

Meer weten?

Meer over burgers en bier

 

Kaart wordt geladen...