We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  11:00 - 17:00

moderne kunst, schilderijen, tentoonstelling, Thomas Trum

Taking a Line for a Walk (tentoonstelling)

Vanaf aankomende zomer lanceert de Grote Kerk Alkmaar een bijzonder programma: Nieuw Licht. Voor de eerste editie is kunstenaar Thomas Trum benaderd.

Waarom is de Grote Kerk zo enorm?

Wanneer je om de Grote Kerk in Alkmaar wandelt, of deze binnenstapt, valt één ding direct op: het formaat van dit enorme bouwwerk. Met een lengte van tachtig meter en een gewelf op dertig meter hoogte is de Grote Kerk het grootste gebouw in de omgeving. Maar waarom is dit gebouw eigenlijk zo enorm? Dat is de vraag die kunstenaar Thomas Trum (1989) al vanaf zijn eerste bezoek bezighoudt.

Inspirerend lijnenspel

De kerk vormt al eeuwenlang een inspiratie voor kunstenaars. Trum probeert het ritme van de architectuur, gevormd door de gewelven, bogen en pilaren van de kerk, te vangen in zijn nieuwe serie werken waarbij de lijnen, net als in het werk van Saenredam, als vanzelf in het verdwijnpunt samenkomen.

Ongewone technieken en materialen

Kunstenaar Thomas Trum werkt met onconventionele technieken en materialen, zoals zelfontworpen viltstiften van zeer groot formaat en een industriële machine voor het markeren van lijnen. Hij experimenteert graag met combinaties van de nieuwste verftechnieken en oude, traditionele methodes.

Taking a Line for a Walk zal gratis te zien zijn en wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Gemeente Alkmaar.

Meer info

Datum: van 9 juli tot 12 september 2021

Tijd: van 11 tot 17 uur

Locatie: De Grote Kerk

Tickets: gratis toegang, hier reserveren

Website

 

Lees ook10× tips voor deze zomer in de Vest en Grote Kerk

 


Kaart wordt geladen...