We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Halve finalisten AKF 2020 bij Theater de Vest

  19:30 - 20:45

cabaret, Live, theater

Ben jij een theaterliefhebber en in voor avontuur? Ontdek jij graag nieuwe talenten en heb je open oog en oor voor kleinkunst, cabaret en stand-up comedians? Kom dan naar het Try-Out Café!

In een café-chantant setting maak je kennis met aanstormend talent en misschien wel de grote namen van morgen. Deze zomer treden op 14 juli en 11 augustus de halve finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) voor je op bij Theater de Vest.

Op 14 juli spelen:

Beth & Flo

Gewapend met een sloophamer breken Beth & Flo alle muren af. De muren van het studeerkamertje waar hun piano staat en waar ze urenlang, jarenlang, eindeloos etudes en fuga’s van Bach hebben geoefend. De muren van die hele klassieke concertwereld waarin ze gevangen zitten moeten kapot. Ze willen eruit! Veel liever gaan ze apenkooien, snoep scheppen en liefdesliedjes zingen. Ver weg van de gebruikelijke regels in de wereld waar ze vandaan komen, ver weg van de tradities. Ze willen op avontuur!

Als pianoduo vielen Beth & Flo al snel op en speelden ze in zo’n beetje alle grote concertzalen in het land. En in het theater… tja, daar moeten ze alles nog ontdekken.

Maria Kraaijkamp – Alles onder controle

Maria Kraaijkamp ziet het van kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis, maar maakt er gelukkig wel muziek bij. In haar voorstelling ‘Alles onder controle’ deelt ze á la Hans Dorrestijn – maar dan vrouw en millennial – haar originele gedachten en observaties, gewapend met gitaar. En passant geeft ze nog een paar nuttige tips om het leven draaglijk te houden en vindt ze zelfs wat lichtpuntjes in de duisternis. Lachend de treurigheid verbijten: laat dat maar aan Maria over.

Het werd in één klap duidelijk: Maria hoort niet in de kantoortuin thuis, maar in het theater.

Luan Buleshkaj – Leeuwenkind

In zijn eerste theatervoorstelling ‘Leeuwenkind’ kaart Luan Buleshkaj zowel persoonlijke als actuele onderwerpen aan. Thema’s als opgroeien in Amsterdam-West als enig kind met een alleenstaande moeder, de oorlog in Kosovo, mannelijke kwetsbaarheid, multiculturaliteit, vriendschap, verlatingsangst en de hip-hop- en straatcultuur spelen een belangrijke rol. Spoken word-voordrachten worden afgewisseld met toneelspel en muzikaal ondersteund.

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en al een hele poos bezig met spoken word.

Meer info

Datum: dinsdag 14 juli
Entree: €10 exclusief drankje
Locatie: Grote Zaal, Theater de Vest
Tickets: Bestel hier je kaarten.

 


Kaart wordt geladen...