We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Compagnie DaaD brengt varend theaterspektakel naar Alkmaar

  15:00 - 16:00

Karavaan, theater

Deze zomer, vanaf 7 augustus, ‘vaart’ Compagnie DaaD met een beeldend en theatraal spektakel naar verschillende plekken in Alkmaar. ‘BOAT’ is een verhaal op de grens van verbeelding en realiteit. Een avontuurlijke vaartocht en een bijzondere installatie over land, met twee vissers op een eindeloze zee.

De afgelopen tijd hebben projectleider Linda Anneveld en creatieve makers Kees Verdonk, Gerbrand Dros, Hein Drost, Germ Bot, Aat Dirks en Harold Koopman gewerkt aan de theatrale installatie. De “boat” vaart over land, met een lang fietsframe aan de onderkant en daarbovenop een zelfgebouwde sloep. Dit geeft een bijzonder surrealistisch beeld, waar het publiek ter plekke getuige van is.

Het verhaal

Tijdens een vaartocht over zee belanden twee vissers van de ene uitzichtloze situatie in de andere. Om te voorkomen dat ze definitief kopje onder gaan, aan lager wal raken of nog erger: naar de hááien gaan, moeten ze roeien met de riemen die ze hebben en álle zeilen bijzetten. Maar zonder hoop geen uitzicht, dus overwinnen ze alle obstakels en varen ze toch nog naar het lichtpuntje aan de horizon.

Een verhaal waarin herkenbare beelden worden omgekeerd en met een flinke golf humor wordt opgeschud.

Speeldata

BOAT is te zien op:

  • zaterdag 7 augustus: 15.00 uur, Molen van Piet (Bolwerk)
  • zondag 8 augustus: Festivalhart Karavaan (Victoriepark)
  • zaterdag 14 augustus: 15.00 uur, Rekerhout (Thijssepad)

Handig om te weten

  • De toegang is gratis.
  • Meer informatie: compagniedaad.nl/boat
  • Naast BOAT heeft Karavaanfestival dit jaar nog 18 locatietheatervoorstellingen op buitengewone plekken in de regio groot Alkmaar

Kaart wordt geladen...

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Zeker niet wekelijks, maar we proberen 1 keer per maand.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.