We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het al jaren leegstaande ‘Il Palazzo’ aan de Kwakelkade op Overstad krijgt een publiekstrekker. De succesvolle keten De Watertuin opent er een all-inclusive restaurant in oosterse sfeer.

De Watertuin is een succesvolle all-you-can-eat-formule met vestigingen in Naaldwijk, Spijkenisse, Schiedam, Hendrik-Ido-Ambacht en Bergen op Zoom.

Update: De Watertuin is nooit naar Alkmaar gekomen. Na Corona zijn de geruchten gestopt.

De onderneming probeerde twee jaar geleden al voet aan de grond te krijgen in Alkmaar Overstad, maar stuitte toen op veel bezwaren. Het belangrijkste argument tegen een nieuw all-inclusive concept was dat Alkmaar al genoeg aanbod zou hebben met deze formule.

Maar deze week maakten burgemeester en wethouders alsnog de weg vrij voor de komst van De Watertuin. De gemeente gaat voornamelijk overstag vanwege de ruim 300 banen die het nieuwe restaurant te bieden heeft.

Watertuin Naaldwijk

Impressie van de Watertuin in Naaldwijk

Impuls voor Overstad

Wat ook meehelpt, is dat De Watertuin een kleine impuls kan geven aan een kwakkelend stukje Alkmaar. De beoogde locatie is namelijk het grotendeels leegstaande Il Palazzo-winkelcentrum in Overstad.

Het restaurant moet plaats bieden aan 825 zitplaatsen met aparte lounge- en vipruimten en en bewaakt kinderspeelparadijs van liefst 500 vierkante meter.

Wanneer de deuren opengaan van het restaurant is nog niet bekend. De verbouwing van het pand, waarin in het verleden supermarkten waren gevestigd, neemt ongeveer een half jaar in beslag.