We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alkmaar is natuurlijk dé kaasstad. Maar 10 miljoen bloemen moeten van Alkmaar een wereldattractie maken. Is Alkmaar over 2 jaar ook dé bloemenstad?

Tuinen van Holland (Alkmaar)Als het aan de Alkmaarse ondernemer Hans van de Leygraaf ligt, moet kaasstad Alkmaar over 2 jaar ook bekend zijn om zijn bloemenpracht. De plannen voor de Tuinen van Holland presenteerde hij vanmorgen in Theater de Vest.

“We gaan iets moois en magisch neerzetten en kwaliteit toevoegen aan de stad.”

In 2019 moeten 10 miljoen extra bloemen de stad opfleuren. Het kleurrijk bloemenplan vindt bodem in Alkmaars historische parken rond het centrum, langs toegangswegen, in straten, op rotondes en in de wijken.

“Dit plan gaat van Alkmaar en omgeving een beleving maken die nationaal en internationaal nog nooit is vertoond.”

Bloemen bij het Bolwerk en Molen van Piet

Bloemen bij het Bolwerk en Molen van Piet

Tulp ter waarde van grachtenpand

In Nederland was Haarlem in de Gouden Eeuw als centrum van de bloembollenhandel dé bloemenstad. Maar volgens Van de Leygraaf heeft ook Alkmaar een belangrijke rol gespeeld.

“Er waren ook hier in Alkmaar veilingen. De duurste tulp ooit is hier in 1673 verkocht voor 5200 gulden. Daar kocht je toen een grachtenpand voor.”

De eerste locaties die moeten worden ingekleurd met bloemen zijn de Oosterhout, het Victoriepark en het Bolwerk.

Volgens Van de Leygraaf zal de bloemenpracht in 2019 al zo’n 200.000 extra bezoekers trekken. De jaren erna zal het totale aantal toeristen verdubbelen, wat moet leiden tot tientallen miljoenen aan extra omzet.

Een goed plan? Laat het weten in de reacties hieronder.

 

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Zeker niet wekelijks, maar we proberen 1 keer per maand.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.