We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Onderstaand bericht is satire: een 1 april grap

Het is bijna ondenkbaar, na maar liefst vier eeuwen valt het doek voor de Alkmaarse kaasmarkt. De gemeente Alkmaar en het kaasdragersgilde zijn overeengekomen dat deze traditie moet plaatsmaken voor iets nieuws.

Corona zorgt voor een hoop verandering, zowel positief als negatief. Diverse zaken worden in deze tijd eens goed onder de loep genomen. Zo gebeurde dat ook met de kaasmarkt. Nu dit vrijdagochtend evenement al 1,5 jaar niet heeft plaatsgevonden, is men zich gaan afvragen of deze traditie nu echt gemist wordt. Is het niet tijd voor iets nieuws, nu toch de gehele agenda is gewist? Die vraag borrelde bij de gemeente en de kaasdragers.

Persconferentie

Het nieuws lekte uit vóór de officiële bekendmaking. Het duurt dan ook niet lang meer voordat er een verklaring komt van hogerhand. Aanstaande donderdag zal er een persconferentie zijn, deze wordt uitgezonden op NH Nieuws. Daarin wordt het nieuws officieel naar buiten gebracht. Ook zal er meteen duidelijk worden wat er voor de kaasmarkt in de plaats zal komen, en waarom men precies tot dit besluit is gekomen.

”Het is goed om naar de toekomst te kijken. Zeker in een tijd die wij straks graag ver achter ons laten.”

Een gildelid die wij spraken (hij wenst anoniem te blijven) wil er in ieder geval het volgende over kwijt: “Het is goed om naar de toekomst te kijken. Zeker in een tijd die wij straks graag ver achter ons laten. Daarnaast willen wij stiekem ook gewoon liever lekker lang op vakantie, op het terras zitten en andere dingen doen die nu niet kunnen. Natuurlijk zullen we de gezelligheid onderling wel missen.”.

Donderdag wanneer?

De persconferentie is aanstaande donderdag 1 april (kikker in je bil). Gefopt! 😉 Was jij er ingetrapt?