We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Eethuis Bodrum opent maandag 13 februari de deuren. Op deze – normaliter gesloten – dag zal de gehele omzet ten goede komen aan de slachtoffers van de vernietigende aardbeving.

”Van mijn geboortestad Elbistan is niets meer over”, vertelt mede-eigenaar Adem Özdemir. Huizen zijn plat of onbewoonbaar verklaard. Adem laat een foto van het zwaar beschadigde huis van zijn moeder zien in de stad Iskenderun. Zij is ondertussen geëvacueerd naar Izmir.

Om hulp te bieden aan de vele getroffen mensen hebben Adem en zijn vrouw en mede-eigenaar Reyhan besloten tot actie. Bij uitzondering is Eethuis Bodrum aankomende maandag geopend. Het personeel gaat die dag vrijwillig aan de slag en de gehele dagomzet zal naar lokale Turkse hulporganisaties gaan.

Hartverwarmend

”Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen willen bijdragen”, zegt Adem. De opsomming is inderdaad niet mis. Al het vlees wordt maandag gesponsord door leverancier Sumer Food uit Amsterdam, de broodjes zijn gedoneerd door bakkerij Firat uit Apeldoorn.

Ook levensmiddelen – en drankengroothandel Esila uit Amsterdam draagt bij. De gesponsorde baklava komt van de eveneens Amsterdamse leverancier Harrisons. De bekende groothandel Scholten uit Bergen sponsort de patat, en Alkmaarse supermarkt Chadia – op de Vondelstraat – levert de groente.

Daarnaast lopen er al sinds dinsdag sympathisanten die iets willen betekenen of doneren de zaak binnen. Ook de voetbalclub Alcmaria Victrix draagt bij en heeft voor maandag al 100 (!!) broodjes besteld voor na de training van de jeugd. Om Adem en zijn personeel te ontzorgen op deze (hopelijk) ontzettend drukke dag, zullen zij zelf de broodjes in elkaar zetten met vlees en groente en vervolgens uitdelen aan de jeugd.

Komt allen

”We hopen op een zo’n groot mogelijke opkomst, zodat we zoveel mogelijk geld in kunnen zamelen”, sluit Adem af. Wij hopen dat ook en zullen zelf uiteraard ook even aanwezig zijn om een (heerlijk) broodje döner te halen. De opbrengst van de actie wordt dinsdag bekend gemaakt.

Kom ook, haal een broodje (en blijf niet te lang hangen want hoe meer klanten geholpen, hoe hoger de opbrengst) en draag bij aan dit mooie initiatief!

Eethuis Bodrum

Zevenhuizen 48
1811 KB Alkmaar

Kaart wordt geladen...