We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een broodje kebab. Wie houdt er niet van? Na een flinke verbouwing is Bodrum weer open, en daarom zijn wij (en de rest van Alkmaar) blij!

Turks eethuisje helemaal vernieuwd

Het bekende Turkse eethuisje Bodrum is na een flinke verbouwing weer open! UIT072 was vandaag naar de feestelijke opening om een blik in de nieuwe zaak te werpen. En wat is het mooi geworden!

Eethuis Bodrum (artist impression)

Studio72 maakte het ontwerp


Bodrum Alkmaar

Van rood gebouwtje naar eethuisje

Groter, ruimer, mooier

Het bekende rode gebouwtje heeft plaatsgemaakt voor een ruim eethuis met een frisse uitstraling. Er zijn genoeg tafeltjes, en de lange toonbank oogt lekker fris. Vanwege de prachtige ligging is er gekozen voor veel glas, zodat je als het ware binnen zit, maar je je toch ook nog in het stadspark waant. In de zomer kan er echt lekker buiten worden gesmuld op het terras. Eigenaar Adem is zichtbaar trots:

”Dit is toch mooi, dat ik hier iets écht heb kunnen neerzetten. Ik wil hier ook echt alle trouwe klanten voor bedanken.”

Dat zijn we hartgrondig met hem eens, vooral redacteur Vincent, die al sinds zijn middelbare schooltijd regelmatig een broodje haalt bij de altijd vrolijke ondernemer.

Altijd lekker en meer

UIT072 is een enorme fan van het bekende broodje kebab, zeker bij Adem (aldus Vincent). En veel mensen zijn het daar mee eens. Tijdens de schoolpauzes loopt het halve Murmellius Gymnasium leeg om even te smullen. Rond etenstijd zie je dikwijls flinke rijen staan. Dat is niet zonder reden. Als het om het vlees gaat is Adem een ware purist. Alles wordt gekruid volgens eigen recept en op kundige wijze bereid. Om dat eens goed te proeven moet je eigenlijk eens een broodje döner bij Bodrum eten zonder saus. Of zoals de eigenaar zelf zegt:

”Geen saus! Echt geen saus!”

Want zonder saus kan je het vlees veel beter proeven, en daardoor ook waarderen. Het liefste ziet hij de broodjes döner in Nederland net zoals ze in Turkije over de toonbank gaan: vlees, met hoogstens wat tomaat en ui.

Meer

De nieuwe ruimte geeft ook nieuwe mogelijkheden. Omdat er samen met de architect is gekozen om meer de huiskamer-achtige kant op te gaan, is het bij het vernieuwde Bodrum ook lekker toeven met een koffie of thee met een gebakje. Wij gaan er binnenkort zeker weer even langs!


Kaart wordt geladen...