We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Augustus in Alkmaar: volop zomer! In de Alkmaarse uitagenda de leukste todo’s voor deze maand overzichtelijk voor je op een rij.

De events die je niet mag missen deze maand

1. Zomer op het Plein

Zomer op het PleinDe 21ste editie van Zomer op het Plein wordt in het weekend van 5 t/m 7 augustus afgesloten met 3 fantastische optredens. Op vrijdagavond 5 augustus kleinkunstenares Elke Vierveijzer, zaterdag 5 augustus Laura Fygi, met een zwoele jazzavond en op zondagmiddag 7 augustus is het swingen geblazen bij souldiva Giovanca.

5 t/m 7 augustus 2022
Meer info

2. Taverne Open Air

Steef met album in Taverne (Bergen)

Na de uitverkochte editie van vorig jaar is Taverne Open Air terug! Er zijn 2 podia: de Circus Knoppendraaiers stage met 9 jonge aanstormende DJ’s en de Taverne Stage met 5 bands en 2 DJ-duo’s. Vooral headliner The Cool Quest en Sjako!, die na jaren afwezigheid weer begonnen zijn in hun legendarische 3 mans bezetting, zijn alleen al de moeite waard.

Zaterdag 27 augustus
Meer info

3. Filmhuis Zomertoppers

Filmhuis Alkmaar: Bar

De hele zomer draait Filmhuis Alkmaar Zomertoppers: films van het vorige seizoen die jullie graag nog een keer op het grote scherm willen zien. Deze maand The French Dispatch, Riders of justice, Supernova en Nr.10. Heb je deze favoriete films gemist of wil je de films graag nog een keer zien? Dan is dit je kans!

Hele maand
Meer info

4. Kaasfestijn van Neder en Daan

Geitenkaas in lentekruiden | zwarte peer

In augustus organiseren Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal en Neder nog 2 culinaire avonden die helemaal draaien om kaas: Kaasfestijn. Er worden 6 gerechten geserveerd die allemaal één bijzondere Nederlandse kaas in de schijnwerpers zetten. Iedere editie komt één van de kaasmakers iets vertellen over zijn/haar kaas. Niet te missen voor de echte kaaskop!

11 en 18 augustus
Meer info…

5. Zomerkermis

Kermis-Alkmaar-UIT072Eind van de maand kun je weer zwieren, zwaaien en prrrrrijzen winnen in verschillende kermisattracties tijdens de zomerkermis in Alkmaar.

19 t/m 28 augustus
Meer info

 

6. Films in de open lucht!

Filmhuis Alkmaar organiseert van 18-21 augustus voor het eerst 4 buitenvertoningen op het terrein van de buren, HAL 25. Vier avonden achter elkaar, van donderdag tot en met zondag, is daar ’s avonds een openluchtvertoning te zien. Niets leuker immers dan op een zwoele zomeravond onder de sterren een zomerse film kijken!

18-21 augustus
Meer info

7. Jazztival Alkmaar – New Beginnings

sax blues jazz

En we blijven even op de Pettemerstraat: eind augustus wordt dit het epicentrum van de 11e editie van Jazztival. Met Podium Victorie, HAL 25, Filmhuis Alkmaar, het Beatles Museum en de Hub wordt een deel van de straat omgetoverd tot een hedendaagse versie van 52nd Street.

28 augustus
Meer info

8. Finally Fiesta

Finally Fiesta

Finally Fiesta is zaterdag 6 augustus terug in Alkmaar. Het evenemententerrein aan de Olympiaweg was de laatste tijd vooral bekend als locatie voor coronavaccinatie, maar nu komt daar een flinke dosis muzikale prikkels. Er zijn maar liefst vier podia met onder andere ROOG & Erick E, Hugo Joss, Freddy Moreira en Korsakoff.

Za 6 augustus
Meer info

Bonustip: koop Early Bird tickets voor Kaaspop!

Kaaspop Alkmaar (leaderboard)

Ok, het is niet deze maand, maar in september komt Kaaspop Alkmaar weer terug! Onze tip is dat je nu nog Early Bird tickets kan kopen met € 10 korting. Profiteer nu het nog kan!

Meer info…
Tickets

Extra