We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bij de Noorder Arcade is een hoop veranderd, wat volgens mij echt een verbetering is. Sinds kort kun je op de nieuwe kade voetballen en lekker langs de kant van het water zitten op het hout óf in het gras. Barista Café draagt zeker bij aan deze upgrade.

Tussen het winkelen door kunnen we sinds een paar maanden lekker lunchen of koffie drinken bij Barista Café. De lunchroom is warm en knus ingericht en biedt allerlei lekkers.

Ik hoor je denken: hebben we niet al genoeg koffietentjes in Alkmaar?! Misschien wel, maar deze kant van het water kon nog wel wat ‘huiskamergevoel’ gebruiken.

Het blijkt een keten, als ik voorafgaand aan mijn bezoek de website check. Dat zien we meer in de stad bij bijvoorbeeld Bregje en Fellini. Allemaal succesformules.

Barista Cafe Alkmaar: krijtbord

Barista Cafe Alkmaar: smoothy
Jong, vlot personeel helpen mij vriendelijk als ik mijn gevulde courgette en smoothie van ananas en gember bestel. Beide erg lekker, en weer eens wat anders!

De kaart biedt veel gezonde keuzes – er wordt goed ingespeeld op de ‘vegan’ trend. Zo kun je bijvoorbeeld je cappuccino of latte met een ander soort melk bestellen dan koemelk. Mijn persoonlijke favoriet is de cappuccino met havermelk.

Er staan ook taartjes op de kaart. Naast de klassiekers Wortel- en Appeltaart en de brownie, hebben ze ook Monchoutaart, cupcakes en een kaneelscone. De Limoen Cheesecake met een vleugje munt kon ik niet laten staan. Ik kan je vertellen: het was het meer dan waard!

Dus: als je tóch naar de Decathlon of Media Markt moet, maak je dat uitstapje sowieso de moeite waard met een pitstop bij Barista Café.

Praktische info

Barista Café

Noorderkade 140
1823 CJ Alkmaar (gemeente)

072 843 5011
baristacafealkmaar.nl


Openingstijden

Ma: 10:00 – 18:00
Di-Wo: 09:00 – 18:00
Do: 09:00 – 21:00
Vr-Zo: 09:00 – 18:00
Ma: 10:00 – 18:00
Kaart wordt geladen...