We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het centrum van Alkmaar aan het Canadaplein, in de volksmond Cultuurplein genoemd, ligt TAQA Theater De Vest. Het Canadaplein neemt in de Alkmaarse binnenstad een bijzondere plek in. Rondom het plein zijn maar liefst vijf culturele partners gevestigd: het Theater, het Stedelijk Museum, Artiance Centrum voor de Kunsten, de Grote Kerk en Bibliotheek Kennemerwaard.

Grand Café De Studio, gelegen naast het theater, is het horecamiddelpunt van het Alkmaarse Cultuurplein met eten en drinken voor passanten, zakelijke en culturele bezoekers.

Sterke programmering in prettige omgeving

TAQA Theater De Vest is een theater met een sterke programmering in een prettige omgeving. Dé plek om even te ontsnappen aan de sleur van alle dag. Om nieuwe energie en inspiratie op te doen. Het theater is voor alle inwoners van Alkmaar en omgeving dé culturele onderneming die met passie voor podiumkunsten een veelzijdig programma presenteert in én buiten het theatergebouw. Het theater heeft een bijzonder vriendelijke uitstraling in een strak vormgegeven ambiance. In de twee theaterzalen is bovendien een infrarood geluidsinstallatie aanwezig voor slechthorenden.

Overige activiteiten in Alkmaar

Naast de verschillende voorstellingen die TAQA Theater De Vest programmeert bieden we ook allerlei extra activiteiten in Alkmaar. Hieronder staan een aantal activiteiten die gedurende het hele jaar in Alkmaar (en omgeving) worden georganiseerd.

  • Zomer op het Plein

    In de maanden juni, juli en augustus wordt er ieder jaar een gratis festival georganiseerd op het Canadaplein in Alkmaar: Zomer op het Plein. Een gratis toegankelijk programma voor jong en oud met soul, jazz, hiphop, kleinkunst, cabaret en veel activiteiten. Daarnaast biedt het Europaplein elke zondagmiddag in juni een podium voor activiteiten van Zomer in De Mare waar gratis nationaal en internationaal straat- en circustheater voor alle leeftijden wordt geprogrammeerd.

  • Kijken Kijken Kopen

    TAQA Theater De Vest heeft in 2015 op koopzondag het evenement Kijken, Kijken, Kopen georganiseerd waarbij de winkels van de binnenstad een podium worden voor allerlei korte, bijzondere theatervoorstellingen, dansvoorstellingen, muziekoptredens, cabaretvoorstellingen, circusacts en poëzie voordrachten. In zo’n 30 winkels in Alkmaar worden de hele dag door activiteiten georganiseerd.

  • Try-Out Café

    Ben jij een theaterliefhebber en in voor avontuur? Ontdek jij graag nieuwe talenten en heb je open oog en oor voor kleinkunst, cabaret, muziektheater en singer-songwriters? Kom dan naar het Try Out Café! In een café-achtige setting wordt in de Plein Zaal van TAQA Theater De Vest elke laatste zondag van de maand om 16.00 uur het nieuwste aanstormende talent geprogrammeerd. Na afloop kun je kennismaken met de makers, met op de achtergrond de klanken van lokaal singer-songwriter talent. Daar wil je bij zijn!