We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Met kids in 072? Madelon voorziet je van leuke tips voor hotspots, evenementen en activiteiten met kids in 072. Ook geeft zij een kijkje in haar leven. Dit is haar derde column. Have fun!

Ode aan alle moeders

Vandaag een ode aan alle moeders, of je nou in 072 woont, of daarbuiten. Want laten we eerlijk zijn, de weken die er nu aankomen zijn heftig.

Sinterklaas is weer in het land, en met name de jongere kinderen zijn daarvan onder de indruk. Ook betekent het dat je weer alle smoesjes uit de kast moet halen, om dat geloof in de goedheiligman in stand te houden. Of er is een oudere broer of zus die niet meer gelooft, en dan moet je daar ook weer rekening mee houden.

En dan die verlanglijstjes. Ergens moet je een balans zien te vinden tussen de wensen van je kroost, en je eigen budget.

Afgelopen week zag ik een moeder bepakt en bezakt de Bart Smit in de Mare uitlopen. ‘Zo, alles binnen.’ Ik antwoordde met ‘Wauw, respect! Ik moet nog beginnen!’

‘Nou, dan mag je wel gaan beginnen. Rijkelijk laat, als je het mij vraagt.’ En weg was ze. Mij verbaasd achterlatend. Want nee, ik had haar niets gevraagd. Ik gaf haar zelfs een compliment. En dat lieve moeders, vind ik soms wel een ding. Ongevraagd advies van andere ouders.

Maar je kunt niet in andermans schoenen staan. Deze moeder kon niet weten dat deze week mijn zoon 7 jaar werd, en dat op het moment dat jij dit leest, wij een huis vol visite hebben. En zij weet ook niet, dat ik een ster ben in last-minute-shopping. Onder hoge druk presteer ik het best!

Ik had op mijn beurt natuurlijk kunnen denken: ‘Ohja, daar heb je weer zo’n moeder die vast maar 2 dagen werkt, of zelfs een thuisblijfmoeder die het hele jaar al cadeaus verzamelt, of op zijn minst in september al begint.’

Maar of je nou 1 kind hebt of 4, fulltime werkt of helemaal niet… Dat maakt geen *&% uit.

Laten we elkaar niet veroordelen. Als je zo’n moeder tegenkomt, glimlach even. Geef elkaar ‘de blik’. De meeste ouders kennen die blik. De blik die vaders even uitwisselen, die betekent: ‘I feel ya bro’. Die moeders van achter de buggy uitwisselen omdat ze weten dat ze in hetzelfde schuitje zitten. Of je nou vroeg begint met cadeaus inslaan, of op het laatste moment winkelt, je doet het goed! Je weet dat je je kind blij gaat maken.

Lieve moeders, steun elkaar even deze weken. Dan kun je straks met een wijntje en een kransje uitrusten onder de kerstboom.

Tot de volgende keer…

Liefs Lon