We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De felbegeerde Entree Awards worden weer bijna uitgereikt. Vandaag maakte dit platform voor de horeca de shortlist bekend. In de categorie Best New Beachclub staan er dit jaar niet 1, maar 2 strandpaviljoens uit 072 bij de 5 genomineerden!

De genomineerden uit deze categorie zijn niet langer open dan 1 juni 2022 en draaien zowel jaarrond als niet-jaarrond. Ze blinken allemaal op een eigen manier uit en weten de gast te verleiden met een eigentijds concept.

Naast Club Cabo, Sablon (beide Zandvoort) en Oaxaca (Domburg) zijn er 2 strandrestaurants op fietsafstand:

Prince George (Schoorl)

Interieur Prince George (Camperduin)

Aan het strand van Camperduin, in Schoorl, openden Arthur Dontje (die in 2018 chocoladefabriek Dobla verkocht) en Herman Verhagen een nieuw ‘strandrestaurant’: Prince George. Ze kochten het paviljoen Luctor et Emergo Camperduin, verplaatsten én verbouwden het.

Inspiratie haalden ze uit het scheepswrak Prince George, dat nog steeds aan de Camperduinse kust ligt. Van houten details en woest geschilderde golven op de muur tot scheepslantaarns aan het plafond: alles in deze zaak ademt het oude scheepswrak. De beachclub heeft een groot overdekt terras en hoge ramen, met waanzinnig uitzicht hebt over de zee. Prince George is jaarrond open.

Soul Beach (Bergen aan Zee)

Soul Beach Bergen - collage

Jeroen Klepper, ook eigenaar van Liberté in Schoorl, en vastgoedontwikkelaar Koert-Hans Smit namen de exploitatie over van Blooming Beach en transformeerden het tot Soul Beach, onderdeel van Blooming Hotel. Vanaf de hoge trap over het duin zie je het grote terras met gestreepte parasols, zonnebedden en zitjes.

Het interieur doet denken aan Tel Aviv, Saint Tropez en Louisiana. Klepper combineert deze keukens, maar een broodje hamburger of kroket zijn er ook. Er is een grote selectie wijnen, waaronder Israëlische, en het eigen biertje Soul Mate (i.s.m. Brouwerij Egmond). Is het koud of stormachtig? Binnen is een open haard, dus Soul Beach kan jaarrond open zijn.

UIT072 Review: Soul Beach: de ziel is terug!

Uitreiking Entree Awards

Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in 11 categorieën. De uitreiking van de Entree Awards vindt plaats op maandag 27 november 2023 in Theater Amsterdam.

Meer over de Entree Awards: entreemagazine.nl