We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  Hele dag

standbeeld, straattheater

Zaterdag 15 en zondag 16 oktober staat Almaar vol Living Statues. Zaterdagavond kun je ze al bewonderen en zondag is de grand finale met het wereldkampioenschap. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit.

Het World Living Statues Festival (WLSF) is in dertien jaar tijd uitgegroeid tot hét festival ter wereld dat puur en alleen gericht is op straatkunstenaars die optreden als levend standbeeld. Een straatkunst die mensen verbaast, verblijdt en vertedert. Wereldwijd zijn er op dit moment zo’n 400 professioneel werkende levende standbeelden. En allemaal hebben zij zich aangesloten bij het WLSF en vormen ze de basis van het tweejaarlijkse unieke festival in Nederland.

 

Breng de statues tot leven

Wist je dat je een stilstaand beeld tot leven kan laten komen? Gooi een muntje in het bakje dat bij hen staat en ze zullen je als bedank vermaken met een uniek stukje spel. Neem hiervoor dus wat kleingeld mee, want het is echt een extra belevenis! Tevens geef je een act hier extra support mee, want alles wat de statues tijdens hun optreden opbrengen, mogen ze zelf houden.

Het wereldkampioenschap
De wereldtitel Living Statue is nog steeds felbegeerd en opent deuren over de gehele wereld. Die glans moet de titel ook blijven behouden. Een wereldkampioen is immers vlaggendrager van de kunstvorm. Bovendien vormt deelname aan een wereldkampioenschap voor veel participerende kunstenaars een extra aanleiding alles uit de kast te halen. Dat is goed voor de kwaliteit en interessant voor het publiek.

Ook geeft zo’n kampioenschap heel fraai de stadia van ontwikkeling weer waarin een living statue kan groeien. Van kind via amateur naar professional. In Alkmaar zijn ze allemaal te bewonderen. Vanuit de diverse kleinere festivals in Nederland en België worden 100 beelden, variërend van kids en amateurs tot professionals, geselecteerd om zich op het WLSF te presenteren.

Hun acteerplekken tijdens het festival zijn vooral gesitueerd in de straten en steegjes die de verbinding gaan vormen tussen een zestal pleinen, daarmee de rode draad verbeeldend tussen de meer extreme, extravagante en opvallend kunstzinnige living statue performances.


meer info

Zaterdag: Statues by Night Alkmaar – Meet the Champions

Datum: Zaterdag 15 oktober

Tijd: 19:30 – 22:30

Locatie: Canadaplein

Zondag:  World Championship Living Statues met Kids Statues en Amateurs

Datum: Zondag 16 oktober

Tijd: 13:00 – 18:00

Locatie: Canadaplein, Laat, Mient, Kennemerbolwerk, Clarissenbolwerk.

 

Zie ook: worldlivingstatues.nl


Kaart wordt geladen...