We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  13:30 - 18:30

documentaire, filmhuis, IDFA

Traditiegetrouw vertoond Filmhuis Alkmaar in het nieuwe jaar The Best of IDFA on Tour. Een selectie van prijswinnaars en festivalfavorieten van IDFA. Het programma is bekend en de kaartverkoop is gestart! Met wie ga jij dit jaar naar IDFA?

Programma

🎦 GORBACHEV. HEAVEN (100 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Directing
Fascinerend interview met de Russische oud-president Gorbatsjov, een van de invloedrijkste personen uit de afgelopen eeuw, wiens bewind het einde van de Sovjet-Unie inluidde. In een intieme toonzetting geeft hij zijn blik op Rusland toen en nu.

– Pauze –

🎦 DEALING WITH DEATH (74 mins) – Winnaar van de IDFA Award for Best Dutch Documentary
Uitvaartmanager Anita moet ervoor zorgen dat de vele culturen in de Bijlmer allemaal hun plaats vinden in een nieuw op te richten rouwcentrum. Maar hoe meer ze leert, hoe meer ze twijfelt aan haar missie.

🎦 UNFORGIVABLE (36 mins) – Winnaar van de IDFA Award for Best Short Documentary
Op zijn twaalfde werd Geovanny bendelid en moordenaar. In de gevangenis sloot hij zich aan bij een evangelische kerk die Gods vergiffenis over hem uitstortte. Maar er is een zonde die de bende noch de kerk hem kunnen vergeven: Geovanny is gay.

– Pauze –

🎦 RADIOGRAPH OF A FAMILY (82 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary
Regisseur Firouzeh Khosrovani is de dochter van een seculiere vader en een strenggelovige moeder, die onder één dak naast elkaar leefden in Teheran. De Islamitische Revolutie vond plaats in hun huiskamer en raakte elk aspect van het gezinsleven.

 

De ticketprijs is €27,50 en toegankelijk voor Cinevillepashouders. Op vertoon van de BankGiro Loterij VIP kaart kunnen er maximaal 2 tickets worden aangeschaft voor €22 per ticket, verkoop hiervan is alleen aan de kassa bij het Filmtheater.

Meer info

  • Datum: woensdag 30 juni of 3 juli
  • Tijd: start om 13.30 uur
  • Locatie: Filmhuis Alkmaar
  • Toegang: € 27,50 / Cineville / BankGiro Loterij VIP max 2 kaarten à € 22
  • Website

Kaart wordt geladen...

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Zeker niet wekelijks, maar we proberen 1 keer per maand.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.