We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  16:00

Bergen, Kunst10daagse, Maya Link

Alleskunner en podiumdier Maya komt naar hometown Bergen voor haar nieuwe solovoorstelling!

Een uurtje de wereld rond in de Herfstvakantie

In de herfstvakantie kunnen kinderen in een uurtje de wereld rond reizen samen met zangeres en theatermaakster Maya Link van Samba Salad. Speciaal voor de kleinste mensen speelt ze tijdens de Kunst10daagse op vrijdag 26 oktober om 16.00 uur haar solovoorstelling ‘Maya Zingt de Wereld Rond’. Een fantasierijke en muzikale reis vol mooie liedjes, bijzondere instrumenten en doldwaas theaterspel.

De muziektheater voorstelling laat zien dat alles mogelijk is met fantasie. Volg je neus, dan beleef je pas echt avontuur. De hele voorstelling tovert Maya uit haar magische koffer en met haar muziekmaatje Tim aan haar zijde vliegen de liedjes om de oren. Muziek van Samba Salad, maar ook nieuwe liedjes van Maya komen voorbij. De geluiden van de muziekinstrumenten van Tim vormen het decor van deze vrolijke ontdekkingstocht. Zingend de wolken weg toveren, bellenblazen in een onderwaterwereld en telefoneren met bananen. In je hoofd kan alles!

Samba Salad bestaat sinds afgelopen september veertig jaar en in die jaren is Maya, door haar ouders en grondleggers van het gezelschap Herman Link en Rita Iny, opgevoed tussen vele muzikanten en kunstenaars. Met het podium als haar speeltuin leerde zij de magie van het theater en de kunst van interactie met publiek. Zij vertolkte vele hoofdrollen in producties als ‘Flamenkita’ en ‘Het Griezelkabinet’. Dit jaar viert zij haar tiende jaar als professioneel podiumkunstenaar met deze solovoorstelling. Dit is voor haar een debuut want zij speelde nog niet eerder een voorstelling voor kinderen zonder haar ouders als tegenspelers.

Iemand die Maya van jongs af aan kent en haar veel inspiratie geeft is Hakim Traida, uit het bekende kinderprogramma Sesamstraat. Hij helpt Maya bij deze voorstelling doormiddel van mimetheater advies. Dick Hauser (Hauser-Orkater) voert de eindregie.

De voorstelling vindt plaats op een bijzondere locatie, het voormalig pand van de ABN Amro bank in Bergen dat speciaal voor de Kunst10daagse wordt omgetoverd tot kunstzinnig paradijs samengesteld door creatieve alleskunner Steven de Peven en beeldend kunstenaar Judith van Lunsen. Kaartjes á €7,50 te koop via sambasalad.nl of aan de deur van ‘A Bien’, plein 29 Bergen.


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.