We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  19:30

lezing, wandeling

Arjen Ulrich (34) wandelde in 194 dagen vanuit zijn woonplaats Alkmaar naar New York. Hij stopte met werken om zijn wandelavontuur te kunnen beleven.

Ulrich reisde door België, Frankrijk, Engeland, Wales, Schotland, Denemarken, de Faeröer Eilanden, IJsland, Groenland, Canada en de Verenigde Staten. Waar mogelijk ging dat lopend. Over zee of in onbegaanbare gebieden ging hij per boot of vliegtuig. Zijn wandelavonturen hield hij bij in zijn blog Walk2nyc.

“Ik ben 2,5 jaar geleden in New York geweest. Het vliegtuig vloog toen over landen waar ik heel graag heen wilde. Ik wilde langs die route reizen, bedacht ik me, maar dan over land.”

Uiteindelijk zegde hij zijn baan in de IT-sector op om het plan te kunnen uitvoeren. Onderweg logeerde hij veel bij lokale bewoners. “,Ik wilde onderweg zien hoe andere mensen in elkaar steken. Wat ze doen, en waarom. Dat vind ik interessant. Hoe kun je dat beter zien door bij ze te blijven slapen?”

Soms vond hij een slaapplek via Couchsurfing, soms werd hij spontaan uitgenodigd door voorbijgangers of kon hij bij kennissen van vrienden logeren. Hij mocht eten bij volslagen onbekenden en werd voorgesteld aan vriendengroepen. Het lukte niet altijd om rond te komen van het voorgenomen budget van € 10 per dag.

Arjen reisde alleen, wat hem op zijn dagelijkse wandeltocht van zo’n 40 kilometer veel tijd gaf om na te denken over van alles. Wil je meer horen over zijn reis en belevenissen? Kom dan ook naar de lezing in de Eenhoorn.

Praktische info

  • Datum: donderdag 23 februari
  • Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
  • Prijs: € 5 (inclusief 1 kop koffie/thee) contant te betalen (er is geen pin aanwezig)
  • Aanmelden: uitsluitend via de mail: info@binnenstadscentrum.nl o.v.v. lezing Arjen

Kaart wordt geladen...