We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  00:00

coronaproof, kermis, pretpark

De zomerkermis is terug in de binnenstad van Alkmaar! Van 20 t/m 29 augustus op de vertrouwde plekken langs het Kanaal en op de Paardenmarkt – en op een nieuw stukje uitbreiding.

Eind juni besloot het stadsbestuur dat de Alkmaarse kermis deze zomer door kan gaan, op de oude locatie. De kermis staat dit jaar niet alleen op de Kanaalkade en de Paardenmarkt staan, maar gaat voor het eerst het kanaal over: een stukje Noorderkade/Ringersplein wordt toegevoegd.

De kermis is dagelijks geopend van 13.00 uur tot 00.00 uur. In het weekend zijn er extra ruime openingstijden:

  • Vrijdag: 11.00 – 01.00 uur
  • Zaterdag: 11.00 – 01.00 uur
  • Zondag: 13.00 – 01.00 uur

Zomerkermis Alkmaar 2021 wordt verspreid over stad - Gemeente Alkmaar

Zomerkermis Alkmaar 2021 op 3 plekken – Bron: Gemeente Alkmaar

Door de (ca. 100) attracties meer te verspreiden over de stad, kunnen de coronamaatregelen (1,5 meter) beter worden nageleefd en hoeven de terrassen op de Paardenmarkt niet verkleind te worden.

Volgens de huidige coronaregels moeten de 3 gebieden wel omheind worden, zodat bezoekersaantallen beter gecontroleerd kunnen worden. De kermis is nog even onder voorbehoud: de gemeente moet nog officieel vergunning verlenen.

Zomerkermis in coronatijd

Vorig jaar was Alkmaar één van de weinige steden in Nederland waar de kermis doorging. De uitwijklocatie op het evenemententerrein (Olympiaweg) is nu de plek voor de vaccinatietent voor de Covid-prikken.

Er was nog even een ambitieus plan voor pretpark Alkmaar in juni, een soort alternatieve kermis bij het AZ Stadion, maar de organisator daarvan kreeg de benodigde vergunningen niet rond.

Als eerste op de hoogte?

 


Kaart wordt geladen...

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Zeker niet wekelijks, maar we proberen 1 keer per maand.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.