We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Koorzang- en muziekavond Alkmaarse Cuyperskerk

  19:30 - 21:15

Unieke koorzang en inspirerende muzikale klanken tijdens koorzang- en muziekavond in de Alkmaarse Cuyperskerk / Sint-Laurentiuskerk.
Op vrijdagavond 20 oktober treed het christelijk Thools mannenkoor Rehoboth, samen met het Loïs Ensemble, organist Leen Heijboer en pianist Bram Bout op in Alkmaar.

Het Thoolse mannenkoor staat bekend om het eigen geluid. ‘Het zal de typische Thoolse mengeling van jonge en oude stemmen zijn die de klank maken wat het al jaren is’. Vergelijk het maar met de klankkleur waar de Urker koren om bekend staan. ‘We zingen graag met gevoel”. Een goed ingestudeerd stuk uitvoeren op een goed niveau geeft wellicht voldoening, maar niet de mooiste zang. Er zijn stukken waar je het mannenkoor vierstemmig hoort ‘zoemen’ en de klanken nagalmen in de kerk waar je zingt. ‘Dat is kippenvel!’

Samen met diverse instrumentalisten is het een avond vol afwisseling van zang en muziek. Het repertoire zal bestaan uit religieuze gezangen en psalmen. Er zal een kort woord gesproken worden door evangelist Jan Geerts van het Bijbelcentrum ‘Bij de bron’ te Alkmaar. Na afloop zal er een collecte worden gehouden voor een verbouwing van het Bijbelcentrum.