We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Kenny B

Lowlands ging al plat, Ziggo Dome eveneens, single ‘Parijs’ kreeg de Buma NL Award en zijn op Top Notch verschenen album knalde direct naar de gouden status. Logischerwijs volgt nu een uitgebreide clubtour en ja, daar hoort natuurlijk een show in Victorie bij. Op 11 maart staat hij in Alkmaar. Dames en heren, de handen mogen op elkaar voor Kenny B!

LET OP: voor dit concert is een beperkt aantal tickets met 20% korting verkrijgbaar bij Alkmaars Koffiehuis, Popeye/Velvet Music en Kowalski!

De reeds 54-jarige, van origine Surinaamse Kenneth Bron was al op zeer jeugdige leeftijd met muziek in de weer. In de jaren ’80 is hij ‘politiek commissaris’ in het nationaal leger. In zijn zangcarrière combineert hij daarom ook regelmatig muziek met politiek. Vooral met reggae vindt Kenny dat muziek en maatschappelijke issues goed rijmen.

Maar de zanger beperkt zich niet tot één muziekstijl. Zo hoor je ook Jazz en R&B terug in zijn muziek. Bron scoort in zijn thuisland al heel wat hits, maar krijgt in 2015 ook bekendheid in Nederland. Voordat hij overstapt naar het Nederlands, maakt B al enkele platen in het Engels, Aucaans en Sranantongo. ‘Als Je Gaat’ is zijn eerste Nederlandse single.

Kenny B stond al op de radar van Top Notch baas Kees de Koning. Op vakantie in Suriname, was er helemaal geen ontkomen meer aan.

“Je hoorde bijna niets anders in Paramaribo. Uit elke auto en bar klonken zijn hits. Ik raakte geïntrigeerd en heb al zijn cd’s gekocht. Toen ik terug was in Nederland heb ik gelijk met Kenny afgesproken.”

Onder de indruk van zijn invalshoeken en de thematiek van de liedjes vroeg De Koning de zanger om een aantal van zijn teksten te vertalen naar het Nederlands. “Zes weken lang hoorde ik niets meer van hem en toen stuurde hij ineens twee gloednieuwe liedjes. Ik werd helemaal weggeblazen en een week later hadden we een deal.”

Gery Mendes
Gery Mendes, support act op deze avond, is een MC, vocalist en producer. In 2014 presenteerde hij zijn tweede album ‘Caminho’. Zijn soulvolle, rauwe hiphop heeft zich ontwikkeld tot een bijzondere mix van singer-songwriter, jazz en zelfs rock. Gery Mendes werkte samen met Kyteman, Pete Philly & Perquisite ne Winne, en stond op festivals als Oerol, North Sea Jazz, Couleur Café (België) en Cultura Urbana (Spanje).