We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  Hele dag

festival, film

Filmhuis Alkmaar organiseert vol trots de derde editie van Filmfestival Alkmaar (FFA) met een uitgebreid en gevarieerd programma. Het Panoramaprogramma bestaat uit 24 films van de crème de la crème van de internationale cinema. Ze vormen een mix waarbij gelachen, gehuild, gehuiverd of gezwijmeld kan worden.

Crème de la crème van de internationale cinema

Er zijn nieuwe films van gevestigde filmmakers, zoals The Banshees of Inisherin van Martin McDonagh, Triangle of Sadness van Ruben Östlund en Vortex van Gaspard Noe. Ook is er volop ruimte voor feelgoodmovies zoals La brigade en originele titels als Les cinq diables. De openingsfilm van het festival is Close, de tweede productie van Belgisch filmwonder Lukas Dhont.

Daarnaast is er een Turks focusprogramma, een Godard retrospectief en allerlei extra’s, zoals een inleiding, masterclass of nagesprek. Volg voor actuele informatie over de extra’s – van inleiding, masterclass en nagesprek tot talkshow – de site en onze social media kanalen.

Locaties, food & drinks

Behalve in Filmhuis Alkmaar worden dit jaar ook films vertoond in HAL 25 en in PCC Oosterhout. Natuurlijk zijn er tijdens het festival drankjes en hapjes te koop. Nieuw dit jaar: ongeacht waar je je film kijkt, kun je bij HAL 25 genieten van een festivalmaaltijd voor € 12,50 (koop vooraf een apart foodticket).

Programma & tickets

Filmtickets kosten € 11,50, inclusief thee of koffie. Een passe-partout kost € 60,- (zonder drankjes) en geeft vier dagen lang toegang tot het volledige programma. Ook zijn er per dag dagkaarten te koop voor € 35,- (exclusief drankjes). Filmtickets en foodtickets voor een festivalmaaltijd koop je via filmfestivalalkmaar.nl.

Op de website vind je ook het volledige festivalprogramma, plus actuele informatie over het randprogramma.

Filmfestival Alkmaar 2022


Kaart wordt geladen...