We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  14:00

cult, David Lynch

Drie films van ‘master of weird’ David Lynch zijn na een digitale restauratie te zien in fonkelnieuwe staat: Mulholland Drive, Lost Highway en The Elephant Man. Filmhuis Alkmaar sluit deze retro af met Lynch’ debuut Eraserhead.

David Lynch (1946), Amerikaans kunstschilder en filmregisseur, wordt gezien als het boegbeeld van de Amerikaanse surrealistische cinema. Thema’s als seks en zwarte humor combineert hij met stilistische schoonheid. In bijna al zijn films vervormt hij alledaagse elementen uit de Amerikaanse cultuur tot vreemde surrealistische objecten. Lynch’ werk behoort inmiddels tot de moderne filmklassiekers.

Kaarten winnen?

Hoe win je kaarten?

Kans maken op 2 vrijkaarten is simpel. Laat in een reactie op Facebook weten welke film jij graag wilt zien en je dingt mee naar 2 gratis tickets.

#CULT Vier films van ‘master of weird’ David Lynch David Lynch zijn de komende 4 zondagen te zien in Filmhuis Alkmaar!…

Geplaatst door UIT072.nl op Donderdag 6 december 2018

Welke David Lynch films kun je zien?

The Elephant Man

Het tragische levensverhaal van John Merrick, een misvormde man die in het Victoriaanse Londen bekendstond als The Elephant Man en als een kermisattractie werd uitgebuit. De film werd genomineerd voor acht Oscars, die echter geen van alle werden verzilverd. Wél won de film een César en BAFTA’s, voor beste film en acteur.

Wanneer: Zo 9 dec
Tickets: Bekijk de tijden en koop kaarten op filmhuisalkmaar.nl

Lost Highway

Desoriënterende, obscure film over een jazzmuzikant die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw. Een Lynchiaanse reis door het onderbewuste waarbij het onmogelijk is om logische verbanden te leggen tussen de gebeurtenissen.

Wanneer: Zo 16 dec, zo 23 dec
Tickets: Bekijk de tijden en koop kaarten op filmhuisalkmaar.nl

Mulholland Drive

In hedendaags Hollywood gesitueerde film noir/thriller waarin David Lynch op de hem typerende wijze het kronkelige pad tussen droom en realiteit bewandelt. Mulholland Drive werd genomineerd voor tientallen prijzen, waaronder een Gouden Palm en een Oscar. Lynch kreeg in Cannes de prijs voor Beste Regie.

Wanneer: Zo 30 dec, zo 6 jan
Tickets: Bekijk de tijden en koop kaarten op filmhuisalkmaar.nl

Eraserhead

Een koortsachtige film over een jonge teruggetrokken man die zorgt krijgt over een misvormde baby waarvan hij weleens de vader zou kunnen zijn. Deze film is sinds jaar en dag verplichte kost voor genre-connaisseurs, cultfilm-adepten, lijmsnuivers en u als trouwe bezoeker van Filmhuis Alkmaar.

Wanneer: Zo 6 jan
Tickets: Bekijk de tijden en koop kaarten op filmhuisalkmaar.nl


Kaart wordt geladen...