We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Culinaire Route Omringdijk Noord-Holland

  12:00 - 18:00

Culinair, Drive-Thru, Sterrenrestaurants


Op 23 en 24 mei 2020 organiseert Restaurant-Hotel Merlet met 6 Noord-Hollandse chef-koks een fantastische culinaire middag. Middels het grootste “Drive-thru”-concept van Nederland geniet u van heerlijke gerechten van 6 restaurants met in totaal 6 Michelinsterren en een prachtige route door het grootste monument van Nederland: De Westfriese Omringdijk.

WestFriese Omringdijk

De Omringdijk slingert als een groene route door het landschap en leidt u door West-Friesland langs het weidse landschap met zijn unieke vergezichten, de typische lintdorpen met stolpboerderijen en de voormalig VOC-steden met hun prachtig bewaard gebleven binnensteden.

Na zo’n iedere 20 kilometer wordt u verwend met een heerlijk gerecht gemaakt door diverse (sterren)chefs. Geniet op deze culinaire rit van ca. 3,5 uur van 6 fantastische gerechten.

Drive Thru

Bekijk vanuit uw auto hoe de chefs de laatste hand leggen aan prachtige gerechten. Geniet van totaal 6-gangen die aan u op veilige afstand geserveerd worden in uw auto of op uw motor. De sommelier zorgt voor een passend slokje wijn. Uiteraard serveren wij een alcoholvrije wijn voor de bestuurder.

Deze culinaire route kunt u starten in Hoorn of in Schoorl. Het startpunt is op dezelfde plaats als het eindpunt.

Deelnemende restaurants

De deelnemende restaurants zijn:

  • Restaurant Lucas Rive* in Hoorn – gerechten van Deborah & Rebecca Rive
  • Restaurant Het Kerkje in Andijk – in samenwerking met Stefan van Sprang van Aan de Poel**
  • Restaurant Meijer’s in Medemblik – gerechten van Michel Meijer
  • Slot Hotel in Schagen – in samenwerking met Wilco Berends van De Nederlanden*
  • Restaurant Merlet in Schoorl – gerechten van Jonathan Zandbergen*
  • Piet-Jan van Den Kommer in Stompetoren – in samenwerking met Ron Blaauw*

De culinaire route wordt geopend door Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Het belooft een heerlijke middag te worden waarbij u een prachtige tocht combineert met fantastisch eten.

EXTRA DATUM: ZATERDAG 23 MEI

Wegens een enthousiast aantal aanmeldingen is zondag 24 mei reeds volgereserveerd. U kunt nog wel meerijden op de extra dag van de Culinaire Route: zaterdag 23 mei.

Laatste kans: dag 1 was in vier dagen uitverkocht! Reserveer tijdig om teleurstellingen te voorkomen.

Reserveer uw startbewijs via info@merlet.nl. De prijs inclusief de gerechten en (alcoholvrije) dranken bedraagt 175,00 euro per persoon. Met uw deelname helpt u uiteraard de restaurants in deze bizarre tijd.

De culinaire route start in Schoorl en in Hoorn tussen 12:00 en 18:00 uur. Geef bij uw reservering graag aan vanuit welke plaats u wilt starten en of wij rekening kunnen houden met eventuele allergieën en/of dieetwensen.