We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
CategorieMoeilijkheidBeginner

Van deze Surf 'n Turf ga je spontaan watertanden. Luchtige steak tartaar met gebakken gamba's: smullen!

Aantal personen4 porties
Voorbereiding15 minKooktijd15 minTotaal30 min
 400 g gedraaid tartaar
 12 gepelde gamba's
 4 sjalotten gesnipperd
 40 g gehakte peterselie
 20 g gehakte kappertjes
 20 g gehakte augurken
 2 snufjes kerriepoeder
 2 theelepel paprikapoeder
 100 g mayonaise
 2 theelepel mosterd
 een paar druppels worcestershire saus
 peper
 zout
1

Doe alle ingrediënten, behalve de gamba’s, in een kom en meng het geheel luchtig met een vork. Houd dit vooral luchtig, anders wordt het een gehaktbal. Zet het geheel in de koelkast.

2

Bak de gepelde gamba’s in olijfolie en laat ze vervolgens afkoelen.

3

Haal de steak tartaar uit de koelkast en plaats de ring op een bord. Verdeel het geheel in vieren en vul de ronde ring met de steak tartaar. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel.
Verwijder de ring en maak de steak op met de gebakken gamba’s.

Opmaak
4

Tip van de chef: garneer je gerecht met stukjes tomaat, augurk, komkommer of andere ingrediënten naar eigen smaak. Maak het af met wat druppels mayonaise om de tartaar heen.

Ingrediënten

 400 g gedraaid tartaar
 12 gepelde gamba's
 4 sjalotten gesnipperd
 40 g gehakte peterselie
 20 g gehakte kappertjes
 20 g gehakte augurken
 2 snufjes kerriepoeder
 2 theelepel paprikapoeder
 100 g mayonaise
 2 theelepel mosterd
 een paar druppels worcestershire saus
 peper
 zout

Aanwijzingen

1

Doe alle ingrediënten, behalve de gamba’s, in een kom en meng het geheel luchtig met een vork. Houd dit vooral luchtig, anders wordt het een gehaktbal. Zet het geheel in de koelkast.

2

Bak de gepelde gamba’s in olijfolie en laat ze vervolgens afkoelen.

3

Haal de steak tartaar uit de koelkast en plaats de ring op een bord. Verdeel het geheel in vieren en vul de ronde ring met de steak tartaar. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel.
Verwijder de ring en maak de steak op met de gebakken gamba’s.

Opmaak
4

Tip van de chef: garneer je gerecht met stukjes tomaat, augurk, komkommer of andere ingrediënten naar eigen smaak. Maak het af met wat druppels mayonaise om de tartaar heen.

Steak tartaar ‘Surf & Turf’ van Remco Sterk