We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
CategorieMoeilijkheidGemiddeld

Kip Tandoori zelf maken? Dat is makkelijker dan je denkt en zo veel smakelijker! Met dit recept van chef Bram Haver tover je een heerlijk malse en smeuïge Indiase kip tandoori op de tafel.

kip tandoori tomatenchutney
Aantal personen4 porties
Voorbereiding15 minKooktijd1 uur 15 minTotaal1 uur 30 min
 4 boerderijhoenderfilets
 1 ei
 100 g koksroom
Tomatenchutney
 1 kg trostomaten
 2 rode uien
 25 g gember
 100 g suiker
 100 g appelciderazijn
 50 g tomatenpuree
 1 teen knoflook
Yoghurtcrème
 200 g yoghurt
 100 g eiwit
 40 g sushi-azijn
 10 g zout
 700 g olie
Tandoorisaus
 500 ml kippenbouillon
 2 uien
 3 teentjes knoflook
 20 g tandoori kruiden
1

Leg 4 hoenderfilets op een stuk keukenfolie, haal de haasjes los en maal ze met 1 ei en 100 gram koksroom en een beetje zout en peper fijn in de keukenmachine.
Smeer de filets in met het mengsel, rol de filets op en knoop dicht met de uiteindes van de vershoudfolie tot een strakke rol. Zet een pan water op, breng tot een temperatuur van 60 graden en laat ze een uur garen. Spoel af met koud water en bewaar ze in keukenfolie.

2

Weeg de yoghurt, eiwit, sushi-azijn en het zout af in een maatbeker. Mix met de staafmixer en voeg langzaam de olie toe tot een mooie emulsie Bak de gepelde gamba’s in olijfolie en laat ze vervolgens afkoelen.

3

Ontvel de tomaten, snij de zaadlijsten eruit, snipper de rode uien en snijd de knoflook en gember fijn.
Fruit de uien, knoflook en gember aan en gaar dit zacht. Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe. Voeg de suiker en appelciderazijn toe en laat een uur zacht pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

4

Snipper de uien en knoflook en fruit aan in een beetje olijfolie. Voeg de tandoorikruiden en tomatenpuree toe en blus af met de kippenbouillon. Laat dit een uur zacht pruttelen. Voeg vervolgens de slagroom toe en breng het op smaak met zout en peper.

Opmaak
5

Verwarm de tomatenchutney en tandoorisaus. Pak de hoender uit de folie en snij deze in 8 mooie gelijke stukken. Verwarm de hoender ongeveer 12 minuten in een oven op 160 graden.
Smeer een mooie veeg yoghurtcrème op het bord en leg de tomatenchutney erop. Positioneer de hoender erbovenop en lepel dan de tandoorisaus eromheen.

Ingrediënten

 4 boerderijhoenderfilets
 1 ei
 100 g koksroom
Tomatenchutney
 1 kg trostomaten
 2 rode uien
 25 g gember
 100 g suiker
 100 g appelciderazijn
 50 g tomatenpuree
 1 teen knoflook
Yoghurtcrème
 200 g yoghurt
 100 g eiwit
 40 g sushi-azijn
 10 g zout
 700 g olie
Tandoorisaus
 500 ml kippenbouillon
 2 uien
 3 teentjes knoflook
 20 g tandoori kruiden

Aanwijzingen

1

Leg 4 hoenderfilets op een stuk keukenfolie, haal de haasjes los en maal ze met 1 ei en 100 gram koksroom en een beetje zout en peper fijn in de keukenmachine.
Smeer de filets in met het mengsel, rol de filets op en knoop dicht met de uiteindes van de vershoudfolie tot een strakke rol. Zet een pan water op, breng tot een temperatuur van 60 graden en laat ze een uur garen. Spoel af met koud water en bewaar ze in keukenfolie.

2

Weeg de yoghurt, eiwit, sushi-azijn en het zout af in een maatbeker. Mix met de staafmixer en voeg langzaam de olie toe tot een mooie emulsie Bak de gepelde gamba’s in olijfolie en laat ze vervolgens afkoelen.

3

Ontvel de tomaten, snij de zaadlijsten eruit, snipper de rode uien en snijd de knoflook en gember fijn.
Fruit de uien, knoflook en gember aan en gaar dit zacht. Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe. Voeg de suiker en appelciderazijn toe en laat een uur zacht pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

4

Snipper de uien en knoflook en fruit aan in een beetje olijfolie. Voeg de tandoorikruiden en tomatenpuree toe en blus af met de kippenbouillon. Laat dit een uur zacht pruttelen. Voeg vervolgens de slagroom toe en breng het op smaak met zout en peper.

Opmaak
5

Verwarm de tomatenchutney en tandoorisaus. Pak de hoender uit de folie en snij deze in 8 mooie gelijke stukken. Verwarm de hoender ongeveer 12 minuten in een oven op 160 graden.
Smeer een mooie veeg yoghurtcrème op het bord en leg de tomatenchutney erop. Positioneer de hoender erbovenop en lepel dan de tandoorisaus eromheen.

Kip tandoori, tomatenchutney, yoghurt en tandoorisaus van Bram Haver