We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het najaar van 1573 sloeg Alkmaar succesvol een aanval van de Spanjaarden af. Voor het eerst sinds de Tachtigjarige Oorlog doorstand een Nederlandse stad een Spaanse belegering. Van Alkmaar de Victorie!

De laatste Spanjaarden vertrokken op 8 oktober 1573. Daarom wordt op die dag in Alkmaar nog altijd stilgestaan bij het ontzet. Maar waar moet je nou echt zijn om het feestje mee te vieren? UIT072 heeft 5 tips voor 8 oktober  in Alkmaar:

1. De officiële 8 oktober festiviteiten

De 8 October Vereeniging Alkmaar zorgt voor het officiële programma. Denk aan de historische kermis, het peuter- en kleuterfestival, de Grote Middagoptocht, de Zuurkoolmaaltijd  op het Canadaplein en het afsluitende vuurwerk. Van 21.00 tot 02.00 uur is er bovendien het grote Ontzetfeest in Theater de Vest.

2. Alkmaars Ontzet bij Gulden Vlies

Inmiddels een klassieker zijn de 7 en 8 oktober optredens bij Het Gulden Vlies. Ook dit jaar begint het feest al op 7 oktober, met vanaf 19.00 TROTS op het buitenpodium. Het echte Alkmaar(s) Ontzet wordt natuurlijk 8 oktober gevierd vanaf 14.30, met diverse optredens binnen en buiten.

3. Silent Everything

Silent Everything

Fan van silent disco en lekker dansen? Het eerste volledig silent festival van Nederland is in Podium Victorie Alkmaar: 600 koptelefoons, silent disco en bandjes! Voor als je eens iets anders wilt op 8 oktober.

4. De Studio Ontzet

De Studio Ontzet is inmiddels een bekend fenomeen op 8 oktober tijdens het Alkmaars ontzet. Dit jaar met maar liefst 6 acts op de line-up. En dat allemaal volledig gratis in Grand Café de Studio.

5. Club Fellini presents Alkmaar Ontzet

Fellini (in het oude politiebureau) is één van de nieuwste locaties in Alkmaar. Maar ook zij doen mee aan deze al lang bestaande 8 oktober viering. Met Club Fellini presents Alkmaar Ontzet brengen ze o.a. Kim de Boer vs Leon on the Drums en een live Percussionist. En ook dit feestje is helemaal gratis!

6. Live muziek bij Jinx

8 oktober bij Jinx

Wegens groot succes anderhalve week eerder treedt Valerie and the Restless nog een keer op in Cafe JINX, ditmaal tijdens Alkmaar Ontzet op donderdag 8 oktober vanaf 16:00 uur, mis het niet en kom op tijd want vol=vol!

7. DJ Jerome bij De Koning

Alkmaars Ontzet vier je bij De Koning met DJ Jerome. Het feest begint 8 oktober om 21.00 uur. Zorg dus dat je vóór 21.00 die befaamde hamburger achter de kiezen hebt!

Leuk? Like en deel met je vrienden: