We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wethouder Paul Verbruggen heeft maandag het startschot gegeven voor een nieuw sociaal project tussen Stadsstrand de Kade en Kop-Zorg. Jongeren met een vorm van autisme of een afstand tot de arbeidsmarkt doen werkervaring op bij het Stadsstrand onder begeleiding van Kop-Zorg.

“Niemand hoeft buitenspel te staan want iedereen heeft talent”

“Niemand hoeft buitenspel te staan want iedereen heeft talent” zei wethouder Paul Verbruggen tijdens de opening. De gemeente Alkmaar is blij met dit nieuwe initiatief en ondersteunt het dan ook van harte.

Kop-Zorg ondersteunt kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een vorm van autisme. Deze jongeren hebben behoefte aan toekomstperspectief en willen zo gewoon mogelijk participeren binnen de maatschappij. Vanuit een veilige omgeving kunnen zij zich in eigen tempo ontwikkelen om uiteindelijk door te stromen naar een passende werkplek en/of opleiding.

Kop-Zorg heeft al jaren een horeca dagbesteding in haar aanbod. Op de dagbesteding voeren jongeren voorbereidende werkzaamheden uit voor restaurants in de binnenstad. Zo snijden ze de groente voor restaurant SOEPP en voeren zij ondersteunende taken uit voor Stadsstrand De Kade. Dit nieuwe project is een volgende stap in de ontwikkeling van de jongeren.

Steeds meer jongeren uit de doelgroep met autisme hebben moeite bij het vinden van aansluiting in de maatschappij. Een podium als Stadsstrand De Kade zorgt ervoor dat Kop-Zorg die stap kan verkleinen zodat de kans op succes vergroot wordt.

Meer weten? Stadsstranddekade.nl en Kop-Zorg.nl.