We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Afgelopen zondag 8 januari is Fenix Alkmaar geopend. Een nieuw restaurant in het centrum van Alkmaar. Het oude pand aan de Houttil was afgeladen vol met nieuwsgierige Alkmaarders.

Fenix is een pintxo restaurant naar Baskisch voorbeeld. Pintxos, heerlijk vers gesneden stokbrood (in dit geval van Bakkerij Raat om de hoek), rijkelijk belegd met vlees, vis, salades, groente of combinaties hiervan, hebben hun oorsprong in Noord-Spanje.

Daar eten en drinken de Basken hun pintxos van vroeg tot laat in een van de vele pintxo barretjes. Locals ontmoeten elkaar daar om samen te genieten van vaak simpele maar heerlijke hapjes en een goed glas wijn. Pintxos hebben daar een groot sociaal component. Dit is de sfeer die we proeven bij Fenix.

Fenix is gevestigd in een karakteristiek Alkmaars trapgevelhuis uit de 18e eeuw. Bij binnenkomst merk je direct die ongedwongen Spaanse sfeer. Hoge en lage tafels, lekkere muziek, mensen met levendige conversaties aan de bar en een vitrine vol met Spaanse lekkernijen.

Een mooie wijnkaart en specifiek Spaanse drankjes als Agua de Valencia en Tinto de Verano maken het compleet. Eigenaresse Tessa van de Gaag is ruim 10 jaar werkzaam in de horeca en gaat nu verder met dit nieuwe concept.

Tessa: “We hebben de afgelopen maanden met het team keihard gewerkt om mijn droom te realiseren, ik kan niet wachten om de gasten te ontvangen en onder te dompelen in de sfeer van Fenix”.

Drukte op de openingsavond van Fenix Alkmaar

De openingsavond van Fenix werd zondag druk bezocht

Fenix is geopend van donderdag tot en met zondag vanaf 16 uur voor eten en drinken. Op reguliere basis worden speciale food events georganiseerd met bekende chefs uit de regio. Check de website of de socials van Fenix om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Het concept

Kies je favoriete pintxos uit de glazen vitrine, proost met één van de heerlijke, hoofdzakelijk biologische wijnen en een mooie avond kan beginnen.

Naar Baskisch voorbeeld bewaar je de houten prikkers. Deze worden na afloop geteld. En voor degenen onder ons die net als wij regelmatig late night cravings hebben; de pintxos worden tot laat op de avond vers bereid.

Dus kom praten, lachen, zingen, ontmoeten, borrelen, eten, vieren en genieten. We zien je snel bij Fenix!

Meer over Fenix

Leuk om te weten

  • In dit pand zat eerder Bar Bali
  • De kaart wordt Spaans, tapas style

Fenix

Houttil 8
1811 JM Alkmaar

072 – 844 3764
Facebook


Openingstijden

  • Do-zo: vanaf 16:00


Kaart wordt geladen...