We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Aloha Mexico: There’s a new Mexican in town 🇲🇽

Fitz met burritoTaco carnitasBurrito barbacoaTaco pulled paddo’s

Yes! Eindelijk goed Mexicaans eten in Alkmaar! Je kent Aloha vast wel van de hamburgers en de cocktails, of anders van de leukste barman van Alkmaar, maar Fitz heeft niet stilgezeten in de lockdown. Hoogste tijd om bij te praten (en te proeven).

Fitz startte Aloha Café 5 jaar geleden, met een helder concept: burgers, beers & cocktails. Afgelopen zomer kwam daar Aloha Suites bij: twee prachtig verbouwde bed & breakfast appartementen in Aloha stijl. En nu dus weer wat nieuws. Waarom eigenlijk?

Fitz: “Een van de weinige voordelen van de Corona lockdown is dat je genoeg tijd hebt om na te denken wat je nog meer met je zaak zou kunnen doen. We hebben genoeg keuken- en personeelscapaciteit. Dus waar zit Alkmaar nog meer op te wachten, wat is lekker maar is er simpelweg nog niet? En dat antwoord was voor mij: Aloha Mexico!”

“Mexicaans eten is wereldwijd bekend en verkrijgbaar. De grote overeenkomst met burgers is dat je ook met bijvoorbeeld de taco’s je fantasie eindeloos los kan laten gaan met smaakcombinaties. Vergelijk het met tapas eten.

Ik speelde ik al langer met het idee om wat met de Mexicaanse keuken te gaan doen, maar door tijdgebrek kwam het er nooit van. In de grotere steden was Mexicaans eten al langer een grote trend.”

Wat valt er eigenlijk te eten?

Fitz heeft een kaart samengesteld met unieke smaken en voor ieder wat wils. In eerste instantie vooral geschikt voor afhalen en bezorgen.

Burrito barbacoa

Burrito barbacoa

Als klant maak je je eigen keuze. Je kiest een basis: burrito, taco, bowl of salade. Daarna kies je een topping: carnitas (pulled pork), barbacoa (beef), grilled of fried chicken, of pulled paddo’s (vegetarisch). Tot slot kan je nog een heerlijke salsa van El Jefe kiezen, van medium spicy tot de beruchte Volcán (extra spicy)

Extra trots is Fitz op zijn nieuwe oven: “Omdat afhaal en bezorging toch echt een andere tak van sport is dan alleen een restaurant, moest ik uitzoeken hoe we gerechten goed warm bij klanten thuis kunnen krijgen. Met onze gloednieuwe Merry Chef oven kan ik dat nu gelukkig garanderen. Dagverse producten zijn binnen 1 minuut warm. Een burrito is zelfs na 30 minuten nog steeds warm van binnen en lekker knapperig van buiten.”

Is Aloha Mexico een blijver?

We hebben geproefd en zijn verkocht! Maar is Aloha Mexico nou een tijdelijk pop-up concept, of een blijvende formule in Alkmaar?

Fitz: “Ik zie Aloha Mexico als een nieuwe pop-up in een bestaand café-restaurant. Het vult elkaar mooi aan. En de lockdown is een goede periode om te uit te vinden of het aan gaat slaan. Als het aanslaat, gaan we er zeker mee door. Misschien op een aparte locatie voort te gaan zetten, of geïntegreerd in de huidige kaart.”

En de befaamde burgers? Je hoeft niet bang te zijn dat die gaan verdwijnen, want daar gaat Aloha sowieso mee door. 🙂

Zelf uitproberen met UIT072 deal

Heb je ook al trek gekregen in een goede burrito? Wij hebben speciaal voor UIT072 lezers een speciale Corona deal geregeld: komende week kun je een speciaal Corona testpakket bestellen. Je krijgt één burrito naar keuze én een fles Corona (bier, niet het virus) voor slechts € 10. Eet smakelijk!

Gebruik kortingscode UIT072 op alohamexico.nl